VIDEO - Femeia din Iași ucisă de propriul fiu îl externase din ospiciu

Dragostea de mamă i-a umbrit judecata bietei femei din Iași ucisă cu sadism de fiul care s-a confesat imediat după crimă unei prezentatoare de televiziune.

Author: Iulian Ciurea vineri 02 aprilie 2021 , 19:17

Biata femeie ucisă își eliberase fiul din ospiciu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fără tratament, mintea unui schizofrenic e ca o bombă cu ceas.

Adesea, cei chinuiți de boală delirează, iar uneori, trăiesc falsa convingere că apropiații le sunt dușmani. Cu demonii lăuntrici ai fiului se lupta și biata femeie care l-a vrut lângă ea cu orice preț:

„E chestia că ea m-a certat acum, ultima dată, pe baza că se dau nişte ajutoare de la Uniunea Europeană cu mâncare, din astea şi toată chestia, din asta... Și eu i-am spus că nu-mi plac, că-s de proastă calitate”, a spus suspectul în direct la televizor.

„În timpul convorbirii mi-am dat seama că nu mai vorbește bine și mi-am dat seama că acolo e vorba de o stare de șoc și l-am rugat să bea un pahar de apă.

În același timp vorbeam și cu poliția, vorbeam și cu salvarea”, spune realizatoarea Gabriela Calițescu.

Biata femeie ucisă își eliberase fiul din ospiciu

Aici, s-ar fi ajuns din prea multă dragoste de mamă, spun cei care știau despre tulburarea psihică a bărbatului. Psihiatrii l-au ținut închis, sub tratament mulți ani la rândul însă ea l-a vrut, cu orice preț, acasă.

„ Un pacient liniștit, fără a pune probleme deosebite colegilor, nici medicilor, nici personalului de îngrijire, vizitat, foarte des aș putea spune, de mamă care îl dorea externat și îl dorea acasă. Suntem și noi șocați de incidentul care a avut loc”, spune Victor Idriceanu, Manager Spitalul de Psihiatrie Pădure-Grajduri Iași.

În ciuda rugăminților, femeia l-a externat pe semnătură de la ospiciu. Liber să facă ce vrea, fiul nu și-a mai luat pastilele, iar mama a devenit, brusc, ținta halucinațiilor. Mulți știau, dar nimeni nu l-a denunțat.

Bărbatul care și-a ucis mama și a anunțat la televiziune, evaluat psihiatric

În ochii mamei, unicul fiu părea doar rătăcit și nicidecum bolnav. Dealtfel, cu ani în urmă, fusese căsătorit însă nu divorțul i-ar fi pricinuit declinul. Schizofrenia e genetică, iar cei care suferă de-această boală, odată externați, scapă de sub supravegherea statului. Psihiatrii spun că perioadele de acalmie- mai ales în cazul celor cu tulburare schizofrenică- nu sunt nici pe departe un semn de normalitate:

„În general, pacienții cu asemenea patologie țin neapărat să părăsească spitalul, țin neapărat să meargă acasă, de bine de rău, în spital e asistat, ia tratament, pe când acasă, familiile nu că tolerează dar nu sunt abilitati, pregatiti să convinga pacientul sa-și ia tratamentul”, spun psihiatrii.

Bărbatul urmează să fie evaluat psihiatric.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si