Maestrul Florin Piersic  a fost operat cu succes! Intervenția a avut loc în urmă cu scurt timp la Spitalul Foișor din Capitală, scrie Antena 3 CNN.

Care este starea marelui actor?

Acum, actorul s-ar afla în secția de anestezie și terapie intensivă. Momentan, acesta nu poate primi vizite. Joi, medicii au confruntat mai multe analize și s-au gândit îndelung la această decizie de a-i scoate proteza de la genunchi, ceea ce s-a și întâmplat.

Florin Piersic operat genunchi

Imagine reprezentativă pentru o intervenție.

[Sursa foto: Colaj iStock & Facebook]

De asemenea, chirurgii au decis să înlocuiască proteza de la genunchi cu o proteză provizorie de tip spacer. Aceasta ar fi o proteză care va elimina antibiotic până când analizele vor arăta că infecția a dispărut din corpul lui Florin Piersic, mai informează sursa citată mai sus. Mai departe, actorul Florin Piersic ar urma să fie supus unei noi intervenții.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecționiști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. A fost  extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, au

transmis specialiștii într-un comunicat de presă.

Citește și: Ce mesaj a postat Florin Piersic Jr în urmă cu puțin timp: "Un timp îndeajuns de lung încât rănile să se poată transforma în cicatrici"

De data aceasta, medicii îi vor pune o proteză normală la genunchi. Deoarece în ziua de Paște i-au fost extrase din inimă mai multe sonde, s-ar putea să fie nevoie de un nou dispozitiv.

”Am reuşit să strângem până duminica dimineaţa o echipă formată din 11 colegi. Practic toţi au dat curs acestei invitaţii parcă de-a dreptul cu drag venind în sfântă zi de duminica Paştilor, dimineaţa, pentru a organiza această operaţie. Au fost colegi din terapie intensivă, au fost colegi de chirurgie cardiovasculară care au rămas în stand-by pentru că dacă se întâmpla o complicaţie majoră trebuia intrat de urgenţă în sala de operaţie, au fost asistente dedicate, au fost alţi colegi cardiologi care au concurat cu toţii la bunul mers al acestei proceduri. În condiţii de linişte, cu meticulozitate, am abordat această intervenţie pe care am efectat-o, aş spune, într-un timp record, în 45 de minute de la începerea intervenţiei şi până la pansamentul final, procedura a fost efectuată. Timpul efectiv de extragere din inimă a sondelor a fost de aproximativ trei minute”, a spus Horia Roşianu, de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, potrivit ProTv.

Florin Piersic operat genunchi

Imagine cu Florin Piersic.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Cine este asistentul veterinar găsit mort în mașină? Bogdan ar fi suferit o decepție în dragoste

Actorul se află acum în al 4-lea spital, după ce inițial a fost operat la genunchi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani s-a simțit rău chiar în timpul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care s-a extins la inimă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si