VIDEO - Incendiu la Spitalul de Copii din Iași. A fost activat planul roșu

Am fost din nou la un pas ca o altă tragedie să se producă într-o unitate medicală. De această dată, planul roșu a fost activat la un spital din Iași.

Webeditor: Iulian Ciurea miercuri 23 iunie 2021 , 12:15

COPII EVACUAȚI DE URGENȚĂ[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Incendiul a fost anunțat la 112 de cadrele medicale ale Spitalului de Copii Sfinta Maria din Iasi la ora 18.54.

Șase minute mai târziu, când au ajuns pompierii, ardea un cabinet de la etajul trei, in zona de terapie intensiva- încăperea de unde a pornit focul- cât și un salon aflat la etajul patru.

Speriați și cu ochii în lacrimi, la poarta spitalului- au ajuns părinții copiilor internati pentru a afla daca cei dragi sunt bine.

„În spital era soția cu frățiorul lui. Au scăpat ca prin urechile acului, dacă era noaptea era infern, era jale”, spune un tată îngrozit.

Din fericire, în încăperile facute scrum de flacari- nu se afla nimeni. Personalul medical i-a evacuat pe cei toți cei aflați în saloanele învecinate. Intre ei, copii si parinti, precum si un copil intubat si aflat la terapie intensiva.

Incendiu la spitalul de copii. Planul roșu activat- șase minute timp de răspuns

„Au fost evacuaţi cinci copii de pe un etaj, şi şapte copii de pe celălalt etaj. Primii cinci copii erau însoţiţi de patru părinţi şi şase cadre medicale. Ceilalţi şapte copii, printre care unul intubat şi ventilat mecanic, erau însoţiţi de patru părinţi şi şase persoane medicale.

Evident, unul dintre medicii de la noi de la SMURD s-a dus să vadă în primul rând copilul care fusese intubat şi transferat pe secţia ATI de la etajul I, şi care se afla în stare stabilă.

El este internat pentru o malformaţie digestivă. Nu s-a întâmplat nimic în cadrul acestui incident cu starea lui”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic- șef UPU-SMURD Iași. 

A fost activat planul roșu, iar pompierii au reușit să stingă incendiul în 40 de minute. Au intervenit cu șase mașini de stingere, autoscări și o cisternă cu apă. 

După incendiul de la spitalul de copii, urgențele vor fi redirecționate

În zilele următoare, urgențele care ar fi trebuit preluate de Spitalul de Copii din Iasi- vor fi redirecționate către Spitalul de Neurochirurgie.
O posibila cauza a izbucnirii ar fi instalatia electrica veche, dar concluzia va fi trasa in urma unei anchete care a inceput deja.

Spitalul de Copii “Sf. Maria” din Iași a fost construit în anul 1970. În 50 de ani scurși de atunci nu a fost reabilitat niciodată.

Este cea mai mare unitate medicală de pediatrie din Moldova, unde ajung anual peste 100 de mii de copii și adolescenți din toată regiunea.
Spitalul are aviz de securitate la incendiu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si