VIDEO| Inconștiență maximă: Un român infectat cu COVID-19 s-a îmbarcat într-o aeronavă la Madrid şi a venit în Bucureşti

În plină pandemie de coronavirus care afectează omenirea-ntreagă, un român confirmat pozitiv în Spania a încălcat interdicția de călătorie și s-a urcat într-un avion care să-l aducă în România. În zbor, nimic nu l-a dat de gol însă în aeroport, bărbatul în vârstă de 44 de ani le-a spus angajaților că a fost depistat pozitiv. Acum, se află la Institutul Matei Balș din Capitală, iar restul pasagerilor care au călătorit în același avion, sunt în carantină și autoizolare.

R.B., marți 17 martie 2020 , 20:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În avionul care venea din Spania se aflau 60 de pasageri, aproape toți români și dacă pe timpul zborului, niciunul n-a dat semne de boală, după aterizare, alerta s-a instaurat brusc din pricina unui bărbat. Fără vreo urmă de răspundere, acesta le-a declarat angajaților aeroportului că este infectat cu noul coronavirus și drept dovadă, le-a arătat un certificat eliberat de medicii spanioli. Potrivit aceluiași act, era obligat să stea izolat numai că individul a încălcat cu bună știință regula și i-a pus în pericol pe alții.

Citeste si: La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi 25 de pacienţi din judeţele Moldovei

”E o dovadă în plus de inconștiență. Din păcate nu e prima, au mai fost și alte situații. Un astfel de caz, o astfel de persoană poate duce la îmbolnăvirea altor oameni de lângă el, mai ales într-un avion, unde e un contact foarte apropiat. Oficialitățile spaniole nu ar fi trebuit să-l lase să urce în avion!”, spune doctorul Adrian Marinescu.

Bărbatul a petrecut 4 ore în zbor alături de ceilalți 60 de pasageri, între Madrid și București, timp în care ar fi tușit puternic. Târziu, după ce a împăștiat pericolul, bărbatul a fost preluat cu izoleta și transportat la Institutul Matei Balș. Ceilalți pasageri care au fost cu el în avion trebuie să respecte măsurile autoritățile ca nu cumva să-i îmbolnăvească, la rândul lor, pe alții.

Citeste si: Organizația Mondală a Sănătății face un anunț crunt: „Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor”

Și nu ste singurul caz de inconștiență gravă. La spitalul Victor Babeș, un pacient în vârstă de 56 de ani și-a scos masca și a tușit în mod repetat în direcția personalului medical. Ar fi încercat în acest fel să atragă atenția medicilor și asistentelor că e de datoria lor să-l facă bine. Managerul instituției spune că bărbatul s-a conformat regulilor doar după ce a fost informat că va fi reclamat pentru gesturile sale. Individul a fost infectat în urma unei călătorii în Israel, dar a ascuns asta la început.

Citeste si: Caz alarmant la Suceava. Un bărbat cu coronavirus a mers la slujbă la biserica din sat

În ultimele zile, 12 persoane din București s-au ales cu dosare penale pentru că nu au respectat regulile izolării la domiciliu. Au plecat din casă, așa că oamenii riscă acum să primească o amendă sau chiar o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si