În avionul care venea din Spania se aflau 60 de pasageri, aproape toți români și dacă pe timpul zborului, niciunul n-a dat semne de boală, după aterizare, alerta s-a instaurat brusc din pricina unui bărbat. Fără vreo urmă de răspundere, acesta le-a declarat angajaților aeroportului că este infectat cu noul coronavirus și drept dovadă, le-a arătat un certificat eliberat de medicii spanioli. Potrivit aceluiași act, era obligat să stea izolat numai că individul a încălcat cu bună știință regula și i-a pus în pericol pe alții.

Citeste si: La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internaţi 25 de pacienţi din judeţele Moldovei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”E o dovadă în plus de inconștiență. Din păcate nu e prima, au mai fost și alte situații. Un astfel de caz, o astfel de persoană poate duce la îmbolnăvirea altor oameni de lângă el, mai ales într-un avion, unde e un contact foarte apropiat. Oficialitățile spaniole nu ar fi trebuit să-l lase să urce în avion!”, spune doctorul Adrian Marinescu.

Bărbatul a petrecut 4 ore în zbor alături de ceilalți 60 de pasageri, între Madrid și București, timp în care ar fi tușit puternic.

Târziu, după ce a împăștiat pericolul, bărbatul a fost preluat cu izoleta și transportat la Institutul Matei Balș. Ceilalți pasageri care au fost cu el în avion trebuie să respecte măsurile autoritățile ca nu cumva să-i îmbolnăvească, la rândul lor, pe alții.

Citeste si: Organizația Mondală a Sănătății face un anunț crunt: „Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor”

Și nu ste singurul caz de inconștiență gravă.

La spitalul Victor Babeș, un pacient în vârstă de 56 de ani și-a scos masca și a tușit în mod repetat în direcția personalului medical. Ar fi încercat în acest fel să atragă atenția medicilor și asistentelor că e de datoria lor să-l facă bine. Managerul instituției spune că bărbatul s-a conformat regulilor doar după ce a fost informat că va fi reclamat pentru gesturile sale. Individul a fost infectat în urma unei călătorii în Israel, dar a ascuns asta la început.

Citeste si: Caz alarmant la Suceava. Un bărbat cu coronavirus a mers la slujbă la biserica din sat

În ultimele zile, 12 persoane din București s-au ales cu dosare penale pentru că nu au respectat regulile izolării la domiciliu. Au plecat din casă, așa că oamenii riscă acum să primească o amendă sau chiar o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si