La doar 16 ani, Ioana Popescu impresionează lumea echitației. Tânăra este proprietara a doi cai și are un real succes în competițiile de profil. Ea ne-a primit astăzi să vedem cum decurge un antrenament, a transmis Simona Pătruleasa.

Ioana Popescu, mândria echitației din România

Pentru Ioana Popescu, călăria nu este doar un sport, ci un mod de viață.

Cu fiecare antrenament, tânăra își îmbunătățește abilitățile, dar și relația pe care o are cu cei doi cai ai săi.

,,Ne aflăm lângă iapa mea, care este alături de mine de 3 ani, numele ei este Karina Borana, în vârstă de 12 ani, bsh ca rasă. Anul ăsta vrem să optăm pentru categoria junior și tineret, sperăm să ajungem din nou în lotul balcanic, ca anul trecut'' , a spus Ioana Popescu. 

La doar 16 ani, Ioana este un exemplu pentru toți cei care își urmăresc pasiunea cu dăruire și perseverență. Prin disciplină și dedicare, tânăra a ajuns printre primele locuri la zeci de concursuri naționale și internaționale.

,,Părinții mei s-au interesat în momentul în care am împlinit 7 ani, m-au dus de ziua mea la un curs de echitație și au văzut că îmi place foarte mult.

Este o terapie, eu vin la cai de miercuri până duminică, miercuri, joi, vineri vin după liceu și când vin scap de toate gândurile proaste'', a spus Ioana Popescu. 

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Îngrijirea cailor nu este însă deloc simplă. Înainte de fiecare antrenament, Ioana trebuie urmează mai multe etape riguroase.

Citește și: VIDEO- Echitația, un sport elegant, cu o conexiune specială între cei care îl practică. Tot mai mulți copii preferă această activitate

,,Primul pas este să o țesălăm și să o periăm pentru a scoate cum trebuie praful din ea.

Va trebui să scobim calul de mizerie în copite.

I-a crescut un pic părul de săptămâna trecută, va trebui să îi tundem un pic vârfurile'', a spus Ioana Popescu. 

Cel de-al doilea cal al Ioanei este un armăsar alături de care se antrenează să ajungă la performanță.

Înainte de orice exercițiu, tânăra se echipează corespunzător pentru a evita accidentările. Urmează apoi antrenamentul.

Participarea la concursuri nu este doar o provocare, ci și o oportunitate pentru Ioana de a-și demonstra talentul pentru călărie.

,,Este o elevă foarte muncitoare și conștiincioasă, este una din cele mai conștiincioase eleve ale echipei. Anul acesta avem ca prim plan ca activitate, cupa României și vrem să ajungem să concureze și la finala Naționalei de juniori'', a spus Sya Khan, antrenor. 

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului- radioimpuls.ro

La finalul antrenamentului, Ioana este cea care se ocupă de dezechiparea calului și curățarea sa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si