VIDEO - Mâncarea cumpărată online, verificată de Protecția Consumatorului

Vânzările online au crescut într-un an cât în patru. Dintre toate categoriile, alimentele au avut cea mai spectaculoasă creștere. Mulți spun că au renunțat definitiv la drumul până la magazin și își fac toate cumpărăturile cu un singur click. Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a observat acest trend și anunță controale amânunțite astfel încăt să nu avem nicio surpriză atunci când comandăm online.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 29 mai 2021 , 21:13

Studiile arată că jumătate dintre români au făcut mai multe cumpărături online în perioada pandemiei[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vremurile în care pierdeam ore întregi printre rafturile din supermarket par a fi de mult apuse.

Tot mai mulți preferă ca alimentele să ajungă în fața casei fără prea mult efort. Drept dovadă, anul trecut, vânzările online de alimente au crescut cu 400%.

"Alimente mai grele, ulei, zahar, pentru că de obicei comand pachete mai mari.- Cât de des ați comandat?- Săptămânal. Pentru că am luat și pentru părinți, bunici", spune un client al furnizorilor online.

Citeste si: Județul din România care a scăpat de COVID-19 

Cumpărăturile online, obicei făcut în pandemie

Studiile arată că jumătate dintre români au făcut mai multe cumpărături online.

"Odată pe săptămână, maxim!- Și înainte de pandemie, tot așa des?- Deloc inainte de pandemie. A fost mult mai simplu să luăm online decât să stăm la cozile alea infernale și să riscam să luăm Covid", spun oamenii.

Citeste si: ANPC VERIFICA MANCAREA LIVRATA ONLINE

Însă, atunci când cumpărăm la distanță, există mai multe bariere. În primuL rând, nu putem alege produsul, mai ales dacă este vorba de fructe, legume sau carne neambalată.

"Era limitativ că nu erai tu acolo să vezi diferenta între produse", spune un client online.

Șeful ANPC, despre produse alimentare vândute la distanță 

Ca să nu aibă parte de surprize neplăcute, comisarii ANPC promit controale amănunțite.

"Orice produs alimentar vândut la distanță trebuie să îndeplinească aceleași cerințe legale ca produsele vândute în magazin și informațiile obligatorii relevante trebuie să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului pe canalele online", spune Claudiu Dolot, președintele ANPC.

Doar anul trecut, ANPC a primit un număr mare de reclamații privind cumpărăturile online


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si