VIDEO | Marius Valentin Parfenie, autorul atentatului terorist de la mall-ul din Brăila, și-a primit sentința

Marius Valentin Parfenie, autorul atentatului de la Mallul din Brăila a primit o pedeapsă record: 30 de ani de închisoare.

K.B., miercuri 04 decembrie 2019 , 10:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Marius Valentin Parfenie a fost condamnat pentru un cumul de infracţiuni, respectiv trei tentative de omor, tâlhărie, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Pe 11 noiembrie 2018, Marius Valentin Parfenie intrat cu maşina în uşile de acces de ale unui mall din Brăila și a rănit zece persoane, printre acestea aflându-se și doi copii, de 11 şi 13 ani.

Marius Valentin Parfenie, autorul atentatului terorist de la mall-ul din Brăila, și-a primit sentința

Citeste si: Bărbat găsit mort pe râul Bârlad, după ce a dispărut misterios de Sf. Andrei, chiar de ziua lui

„În temeiul prevederilor art. 38 alin. 1 şi 2 şi art. 39 alin. 1 litera b din Codul Penal, contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului constând în pedepsele închisorii de 10 ani, 8 ani, 12 ani, 20 de ani, 3 ani, 4 ani, 1 an şi 2 luni şi respectiv 1 an şi 2 luni, acesta urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 20 de ani închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 13 ani, o lună şi 10 zile reprezentând o treime din restul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa principală rezultantă de 33 de ani, o lună şi 10 zile de închisoare. În temeiul dispoziţiilor art. 60 din Codul Penal, constatând că pedeapsa principală rezultantă depăşeşte maximul general al pedepsei închisorii de 30 de ani, dispune ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă a închisorii de 30 de ani. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestării preventive de la data de 11 noiembrie 2018 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis magistraţii Tribunalului Brăila.

Citeste si: A fost inaugurat cel mai modern heliport medical din România! ”La Spitalul Universitar de Urgență din București se scrie istorie”

Citeste si: Explicaţie năucitoare a asistentei care și-a abandonat bebelușul la tomberon, în Oradea

„Acţiunile au avut menirea de a atrage atenţia asupra unui aspect, a unei idei, în general unei idei extremiste/radicale, ori pentru a schimba ceva în ordinea unei societăţi, inclusiv în deciziile din domeniul politic, toate acestea fiind prevăzute expres de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, iar în cazul de faţă, scopul final şi declarat chiar de inculpat al acţiunilor sale a fost acela de a extermina cât mai mulţi români, care nu se circumscriu ideii sale de calitate umană, aşa cum inculpatul a văzut că sunt oamenii în Suedia, de exemplu (acolo unde ar fi lucrat, conform propriilor declaraţii), inculpatul declarând, la momentul prinderii sale de către cetăţeni, că 'trebuie să curgă sânge în ţara asta', 'sunt un terorist' etc, relevante fiind sub acest aspect şi ideile radicale pe care inculpatul le-a expus în biletele scrise olograf chiar de către el şi care se află la dosarul cauzei”, precizează Tribunalul Brăila, potrivit Digi24.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si