VIDEO - Mărturiile cutremurătoare ale tatălui criminal: "L-am întrebat dacă vrea să mergem împreună, să vedem îngerii, și a spus: DA"

Și-a ademenit copilul spunandu-i că pleacă amândoi într-o călătorie să vadă îngerii. Asta ar fi mărturisit, de pe patul de spital, tatăl ucigaș din Cluj, în fața anchetatorilor care vor să afle cum s-a petrecut teribila crimă.

Author: Mircea Pop vineri 31 iulie 2020 , 19:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși în mintea lui bolnavă, planul era să moară împreună cu băiețelul, deznodământul n-a fost așa: în călătoria spre viața de apoi a plecat doar bietul copil, care nu

știa ce-l așteaptă.

"L-am întrebat pe Ghiorgh dacă vrea să mergem împreună, să vedem îngerii, și a spus: DA"- așa și-ar fi început mărturia macabră criminalul din Cluj, care în loc să fie anchetat după gratii, este interogat pe patul de spital, din cauza rănilor autoprovocate.

”Sigur a premeditat formularea, modul în care o să-l întrebe pe copil, vrei să mergem împreună la îngeri? Ce copilaș de 8 ani nu vrea să meargă cu tati la îngeri. Nu l-a întrebat: fiul meu, vrei să mori?”, spune Diana Cârlajiu, medic psihiatru.

Citeste si: VIDEO- Tatăl criminal a amenințat că se aruncă de la geam. Decizia șocantă a medicilor

”Dacă înainte se simțea presat cel micuț automat a dat un răspuns de complezență, compliant, pentru a satisfice nevoia părintelui. Cu siguranță niciunul dintre noi nu putem plasa responsabilitatea unui act în brațele unui copil.

Ei nu au această capacitate de discriminare și vor fi submisivi părintelui”, spune Anca Maftei, psihoterapeut.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua tragică

Individul în vârstă de 48 de ani le-a spus polițiștilor că, după ce fiul său și-a dat acordul în ceea ce părea o aventură nevinovată, i-a luat viața, apoi s-a rănit și el în zona pieptului cu gândul să moară. Și-a pierdut cunoștință până a doua zi, iar cand a văzut că micul Ghiorgh e mort, individul a intrat in panica, apoi a inceput sa se plimbe cu masina haotic, prin judet:

”Ai lua viața necesită multă tărie, curaj, putere interioară, e antagonic simțului de supraviețuire pe care noi cu toții îl avem. Așadar necesită o anumită energie să pui în act un astfel de gest. Nu toți îl avem”, mai spune psihoterapeutul.

În mintea tatălui criminal era, spune el, doar gândul sinuciderii. Doar că lașitatea l-ar fi curprins cu totul, căci a decis să abandoneze cadavrul micuțului în mașină, iar el a fugit pe câmp. În mărturia recentă le-a mai spus polițiștilor că a vrut să-și pună capăt zilelor abia când s-a văzut încolțit de oamenii legii, dar n-a mai apucat decât să se rănească pe mâini.

În ciuda acestor declarații tulburătoare, tatăl criminal ar fi vrut să scape de arestul preventiv, și spera fie cercetat în arest la domiciliul, după externare. Avocatul său din oficiu a încercat să înduplece magistrații, dar în zadar:

Citeste si: VIDEO- Dezvăluire incredibilă în cazul copilului de 8 ani ucis de tatăl său și abandonat în mașină

”Circumstanţele personale ale inculpatului și aparenta sa integrare socială nu pot fi în măsură să înlăture concluzia pericolului pe care inculpatul îl prezintă pentru societate(...) Lipsa unor antecedente penale nu l-a oprit pe inculpat să treacă la comiterea direct a unei fapte de o gravitate extremă, îndreptata contra vieții propriului său fiu minor de o vârstă fragedă”.

Profilul acestui individ înveninat de ură este analizat de specialiști

Semne ale răbufnirii sale ar fi existat demult, din cauza separării de fosta soție, iar crima față de fiul său a fost, se pare, premeditată.

”A consumat alcool sau droguri ca să-și facă curaj. Și-a imaginat mental momentul culminant, acesta nu era moartea copilului ci era suferința. Și-a imaginiat clipa în care soția va fi distrusă de durere”, spune Diana Cârjaliu, medic psihiatru.

De astăzi, criminalul din Cluj este arestat preventiv pentru 30 de zile, deși se află în spital. Practic, după ce medicii își vor da acordul, individul va fi transferat după gratii, unde va rămâne cel mai probabil până la proces.

Citeste si: VIDEO| Sute de criminali, eliberaţi înainte de termen


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si