Ioan Iftinca are 35 de ani și pe aproape jumătate i-a trăit printre străini, chinuit de dorul de părinți. Cu amărăciunea care nu l-a părăsit de-atunci nicio secundă, povestește că a plecat de-acasă îngenuncheat de greutăți. Priceput la toate, și-a găsit de lucru, în Germania. Acolo, a muncit ca măcelar.

Ioan Iftinca: Nu aveai cu cine sa vorbesti. Eram cu o firma slovaca, detasat in Germania, noi romani, nu stiai ce e acolo, amstecati.

Nu stiai sa vorbesti germana, nici slovaca, nimic.

În timp, a învățat limba, apoi mersul lucrurilor, atât de diferit de-al țării în care a crescut. La Frankfurt, în Stuttgart și la Heilbronn, pe unde a lucrat, șefii și colegii l-au lăudat: muncea neobosit pentru o pâine amară. Banii pe care îi câștiga cu atâta trudă l-au adus însă tot mai aproape de traiul dorit.

Citeste si: VIDEO| Hotel unic în lume, inaugurat în Miami. La cât se ridică investiția uriașă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Ioan Iftinca: A fost mai bine o perioada. Se castiga mult mai mult ca in Romania si adunai banii mult mai usor.



Cu o parte din banii câștigați în străinătate, și-a construit o casă, în satul natal de la poalele Munților Cindrel. Pe restul, a vrut să-i investească, dar planul său a eșuat și s-a văzut nevoit să plece iar în Germania, ca să recupereze paguba. Perioada grea i-a fost însă îndulcită de Maria. Cei doi s-au căsătorit și au două fetițe pe care le cresc în România.

Ioan Iftinca: Si daca imi dadeau o casa in Germania, nu ramaneam. Nu m-a tentat vreodata sa raman in strainatate. Nu-i familia, nu-i satul tau, nu ai crescut, nu ai copilarit sa stii tu zonele, tot. E frumos, Germania e frumoasa ca o tara, dar nu-i Sibiul. Nu-i Sibiul.

În România, Ioan Iftinca și-a deschis o firmă de montat pavaje. Povestea lui o aflați pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Citeste si: VIDEO| Cum vor arăta corporatiștii peste 20 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si