„La mai bine de o lună de când sunt anchetate morțile suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, procurorii au audiat două angajate cheie, șefe în secția de Terapie Intensivă. Între timp, alte detalii halucinante ies la iveală. O femeie povestește că mama ei s-a stins fulgerător la o săptămână după ce a fost internată în spitalul numit acum al morții. Atenție sunt detalii și imagini care vă pot afecta emoțional!”,

a transmis Christian Sabbagh.

„Mama mea cred că intră to cardiorespirator, secția de chirurgie, etajul unu, Spital Sfântul Pantelimon. Trimiteți, vă rog, ambulanța mai reped, vă rog din suflet!”, e apelul disperat făcut de fiica unei paciente care s-a stins fulgerător la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde fusese internată cu ruptură de șold și suspiciuni de infecție în corp.

spital pantelimon, audieri, morti suspecte, acuzatii grave

Citește și: VIDEO- Explozie devastatoare în Craiova! O femeie a murit, zeci de oameni au rămas prinși sub dărâmături

Apelul femeii disperate este acum probă pentru anchetatori

Îngrozită că ore în șir niciun doctor nu ar fi venit să vadă de ce mama ei se simțea tot mai rău, femeia a vrut să cheme ambulanța: „Aici n-a făcut nimeni nimic, n-a făcut nimeni nimic. Faceți cum știți, eu o să închid apelul, dar mă uit la ea cum se stinge, își trage sufletul. Vă rog eu mult, eu vreau să îmi salvez mama, nu poate să moară așa!” Înainte

se rugase de asistente să cheme un medic, însă a fost scoasă afară din salon, după cum se aude în înregistrările făcute, care au ajuns probe în dosarul penal deschis de procurori.

Femeia de 68 de ani ar fi fost internată într-o zi de marți, în iulie 2022. Duminică ar fi fost transferată pe secția de Terapie Intensivă, după ce starea de sănătate s-a agravat, iar după o zi a pierit.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

„Au luat-o aproape inconștientă, au dus-o cu tensiunea 10 la ATI, la ora 1:30 noaptea, iar a doua zi m-au sunat să mă pregătesc pentru ce este mai rău, că ei nu reușesc să-i ridice tensiunea”, spune fiica femeii.

Femeia susține că nu s-ar fi ajuns aici dacă cineva se ocupa de mama ei, dar printre multe alte nereguli își amintește că la un moment dat o asistentă care ar fi fost în practică i-ar fi greșit perfuzia.

Vasile Barbu este președintele asociației pacienților și spune că în luna ianuarie ar fi murit la Spitalul Sfântul Pantelimon un număr record de pacienți într-un singur weekend: „Am fost chemat chiar de unul dintre paznicii de la spital: domnul Barbu, nu mai putem sta aici de miros. Pe holurile spitalului mirosea a cadavre, deci efectiv mi-au arătat și o morgă mobilă. Nici la cutremur, nici în pandemie nu a existat o asemenea mortalitate, atât de mulți într-o zi sau mulți între perioade de weekend sau în anumite zile în care asistența medicală a fost sub orice critică.”

La mai bine de o lună de când au început ancheta, procurorii au chemat la audieri două personaje cheie în macabra poveste: șefa medicilor din secția de Terapie Intensivă și șefa asistentelor de acolo: „Nu este posibil după o lună și jumătate de când s-a făcut publică

această situație de acolo să vii abia acuma să audiezi două persoane care au avut o influență extraordinară în mascarea probelor, ascunderea probelor, modificarea probelor, în terorizarea personalului martor care urmează, ar fi trebuit să fie audiat.”

spital pantelimon, audieri, morti suspecte, acuzatii grave

Citește și: Un bărbat din Mehedinți a fost bătut și abandonat pe câmp, de un grup de tineri. Mărturiile șocante ale victimei: "A zis să mă dau la o parte că mă calcă". Ireal de la ce a pornit totul

Citeste si: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia Sterp? Mama Geta se laudă cu cel mai mic preț de pe piață: „Noi o dăm mult mai ieftin. E treabă multă.”- kfetele.ro

Citeste si: Tudor Chirilă, despre cel mai "crunt" moment din viața lui: "Nu prea m-am integrat acolo"- radioimpuls.ro

Există suspiciuni că bolnavilor li s-ar fi redus doza de noradrenalină, un medicament crucial pentru susținerea vieții celor intubați, iar suspiciunile sunt accentuate, spune Vasile Barbu, de faptul că de când cazul a ajuns în atenția opiniei publice și a procurorilor, mortalitatea din spital ar fi scăzut la limite mai aproape de normalitate: „A scăzut pentru că au început să aibă grijă de pacienți, de frică. Păi până atunci ce au făcut? Care este cauza pentru care până atunci au murit? E o coincidență?”

Deocamdată procurorii nu au pus pe nimeni sub acuzare în anchetă. Pe de altă parte. Colegiul Medicilor a transmis la începutul lunii că a finalizat verificările și că n-a găsit nicio neregulă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si