„Suntem ai nimănui, aici, în Maroc!”

Zborurile comerciale au fost anulate pentru două săptămâni între Maroc și restul lumii. De vină ar fi noua tulpină de COVID-19, Omicron.

Andreia Galeș, turistă: „Nu știu cât de liniștiți am putea sta, având în vedere că am putea rămâne blocați aici pentru două săptămâni. Cel puțin!”

72 de români au ramas blocați acolo.

Printre ei sunt și Răzvan și Florina Boji din Oradea, împreună cu fiul lor. Au ajuns duminică seara în Marrakech și nimic nu părea să le strice vacanța.

Citeste si: Cei 46 de români care vor ajunge în ţară din Africa de Sud la Baza Aeriană 90 nu au simptome de boală

Răzvan Boji, turist blocat în Maroc: „Noi am ales de exemplu Maroc pentru această mini-vacanță pentru că pe liste și oficial Marocul era în zona verde. Deci, o zonă foarte sigură legat de tot ceea ce înseamnă covid. ”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Însă aseară au avut parte de o surpriză. Au aflat că zborul lor spre casă, care trebuia să aibă loc vineri, s-a anulat. Acum, sunt nevoiți să plătească nopți în plus la cazare, dar banii cheltuiți sunt cea mai mică problemă.

Răzvan Boji, turist blocat în Maroc: „Suntem ultimii turiști care mai pot să fie în țara lor pentru o perioadă de timp și apoi și ulterior, țara va avea un stigmat, că mulți oameni, mai mulți turiști, se vor gândi mai mult dacă vin în Maroc sau nu.

Citeste si: Octavian Jurma: „Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet”

Reacția Minsterului român al Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe le-a transmis inițial românilor că mai există două companii aeriene care, în condiții speciale, pot efectua zboruri din Maroc, așa că ar trebui să își caute bilete.

Ramona Dănăilă, turistă: „Abia in timpul drumului cu mașina către Agadir, locul de unde ar fi trebuit să ne întoarcem, am văzut pe site-ul aeroportului că zborul apare anulat(...) Nu poți să ceri oamenilor să aibă neapărat 1500 de euro la dispoziție să poată să-și cumpere un bilet de pe o zi pe alta înapoi acasă.”  

Până la urmă, autoritățile de la București și-au schimbat mesajul. S-a decis, în urma unei ședințe de urgență, să trimită o aeronavă care să-i aducă acasă.

Citeste si: VIDEO. O româncă, mamă a trei copii, mesaj emoționant înainte de 1 Decembrie! Vrea să se întoarcă în țară după ani de zile petrecuți în Germania: ”Acasă, copiii mei nu vor fi discriminați”

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Gabriela Eremia, turistă: „Azi-dimineață am sunat la consulat și ne-am înregistrat pe niște liste.”

Alți 46 de cetățeni români au fost repatriați astăzi din Africa de Sud, unde au rămas blocați tot din cauza variantei Omicron. Noua mutație naște îngrijorări și la noi. 200 de probe sunt secvențiate, pentru a se stabili dacă tulpina supermutantă a ajuns deja în țara noastră.  

Citeste si: O stivă cu lemne s-a prăbușit peste un copil de 10 ani din județul Neamț. Băiatul se află în stop cardio-respirator

VIDEO- 72 de români blocați în Maroc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si