În comuna Mischii, din Dolj, cel puțin 15 femei vor naște anul acesta și vor primi suma de 5000 de lei pentru creșterea copilului. Printre viitoarele mămici se numără și Lidia, însărcinată în aproape 8 luni. Tânăra s-a chinuit mai bine de 7 ani să aibă un copil pe cale naturală, dar n-a reușit.

Programul a început încă din 2019

Lidia Năstasie, viitoare mămică: "Am o sarcină obținută prin fertilizare in vitro, este băiețel, abia așteptăm să-l cunoaștem, pentru că am întâmpinat foarte multe dificultăți. Pentru noi, acest stimulent o să fie un ajutor real pentru că am ajuns la cheltuieli foarte mari. Te gândești și la un al doilea copil? Cu siguranță da. Deja încep să uit greutățile prin care am trecut și să o iau de la început."

Programul care prevede susținerea financiară a familiilor cu nou-născuți a pornit încă din 2019, iar sumele oferite au crescut de la an la an, ajungând acum la 5000 de lei pentru fiecare naștere. Rebeca, de pildă, a beneficiat de acești bani pentru ambii copii.

Citește și: Un dentist și-a otrăvit soția ca să o înlocuiască cu iubita. Cum s-a aflat adevărul

Rebeca Zamfir, mămică: "Am două fetițe, una de 4 anișori și cea mică va face un an peste o lună. Când am născut-o pe prima fetiță, am primit și atunci stimulentul respectiv, era în suma de 1500 lei. Au fost niște bani bine-veniți atunci, și acum, la cea de-a doua fetiță au fost bine-veniți. Anul trecut a fost 3000 de lei. Clar natalitatea a crescut și dacă natalitatea a crescut, mă gândesc că o să fie și o educație mai bună în zonă."

Numărul nașterilor s-a triplat

Cheltuielile pentru creșterea unui copil sunt tot mai mari pe zi ce trece, astfel că tinerii se gândesc de mai multe ori înainte să devină părinți.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: A plătit un necunoscut să-i ucidă soția, dar lucrurile s-au întors împotriva lui. Cine era, de fapt, asasinul plătit

Simona Murgu, mămică beneficiară: "Nu contează câți bani ai pentru cel mic, niciodată nu-ți ajung. Mai vrei să-i faci un cont de economii, mai vrei să-i pui deoparte. Cred că 500-600 de lei pe lună dau doar pe lapte praf și pe pampers."

Prin stimulentele financiare, numărul nașterilor din comună aproape s-a triplat în ultimii ani.

Citește și: VIDEO- Inna lansează piesa ”Crystall Nail”, o melodie plină de culoare

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii: "Am constatat că numărul de copii a scăzut foarte mult la școală, ajungând la momentul respectiv să fie într-o clasă, pentru că sunt clase la simultan, un singur elev! Ceea ce ne-a tras un semnal de alarmă. Dacă înainte erau mai multe decese decât nașteri, iată că s-a inversat. Numărul nașterilor a crescut, așa cum spuneam, în 2019, de la 7 nașteri, anul trecut am avut 18 nașteri."

Citește și: Pușcăriașul eliberat după o condamnare de 241 ani de închisoare a spus care e cel mai ciudat lucru descoperit în anul 2023

Ca să crească natalitatea la nivel național, Guvernul are idei, dar la nivel de proiect. Printre posibilele măsuri se numără TVA de 5% la scutece, lapte și mâncare pentru bebeluși, dar și vouchere lunare pentru creșe și grădinițe în valoare de 1.500 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si