”Fenomenele extreme fac ravagii în America. Zeci de tornade care au lovit centrul Statelor Unite au lăsat în urmă case smulse din temelii și oameni disperați. În același timp, în sudul continentului, furtunile violente și inundațiile au distrus totul în cale”, a transmis Christian Sabbagh.

Aceste imagini par desprinse dintr-un film de groază. Ele sunt însă realitatea a milioane de americani, prinși în zone afectate de tornade. În ultimele săptămâni, 19 astfel de fenomene au măturat șapte state din centrul țării.

”Dumnezeule!”, se aude în filmare.

Case înghițite de ape și oameni distruși de durere

Vântul a bătut cu o putere uluitoare, 250 de kilometri pe oră. Casele oamenilor, smulse din temelii, sunt acum doar o amintire.

Casa mea a dispărut, toate documentele pe care le aveam, nu am reușit să le găsesc”, a povestit un localnic.

”În urmă cu aproximativ o lună același oraș, același cartier au fost lovite. Billy Moles, care locuiește în această casă, tocmai își reparase acoperișul după ultima tornadă. Acum, casa sa este distrusă, împreună cu locuințele a 40 de vecini ”, relatează jurnaliștii la fața locului.

Citește și: Ce dezastre ne așteaptă? Oamenii de știință prevăd un viitor cu foamete şi conflicte

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Unii au reușit să se adăpostească din calea dezastrului în pivnițe. Alții nu au avut același noroc și au ajuns sub dărâmături.

”Soțul dumneavoastră practic a fost îngropat de viu. Sub casă, da. A trecut peste o oră până l-au putut scoate de acolo”, a explicat o femeie.

Pe lângă tornade, unele zone au fost lovite și de grindină. În Tennessee și Ilinois, bucăți mari de gheață au căzut din cer.

În urma fenomenelor extreme din Statele Unite, cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața.

Un cal a reușit să supraviețuiască

În același timp, în Brazilia inundațiile au continuat să facă prăpăd. Aceste imagini cu un cal care s-a adăpostit pe acoperișul unei case din calea apelor, s-au viralizat în toată lumea. Animalul a fost abandonat de proprietarii săi și a fost nevoie de intervenția autorităților pentru a-l salva.

În Puerto Alegre, imaginile surprinse din dronă au arătat un oraș întreg scufundat. De la stadion până la aeroport, totul a fost acoperit de ape.

”Suntem fără mâncare de trei zile și am doar o pătură. Sunt cu persoane necunoscute, nu știu unde este familia mea. Nu există curent, nu există unde de telecomunicații, semnal pentru telefonul mobil. Așa că este dificil pentru oameni să intre în contact cu familiile lor, să știe unde să meargă”, mărturisea un bărbat.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Filmarea cu rapperul P. Diddy în timp ce își lovește fosta iubita a fost făcută publică. Imaginile au stârnit un val de reacții- radioimpuls.ro

Citește și: Vremea extremă se extinde în România. Un nou COD GALBEN de ploi torențiale și vijelii- HARTA

95 de persoane au murit în urma inundațiilor din Brazilia, în timp ce alte 130 sunt date dispărute.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si