Pacientul cu un plămân extirpat din greșeală cere 150 de mii de euro despăgubiri de la spitalul Marius Nasta. Doar că unitatea medicală nu dispune de acești bani, așa că a propus o plată eșalonată. Decizia de despăgubire ar putea bloca conturile spitalului, unde oricum nu există fonduri suficiente, a transmis Cristian Sabbagh.

I-au extirpat plămânul din greșeală. Bărbatul cere daune uriașe

Teodor Mema avea 59 de ani când a fost operat în București la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta de cancer la plămâni.

Știa că trebuie să îi scoată doar o parte a unui plămân. Doar că în sală, chirurgul a decis să îi scoată tot plămânul.

”Am intrat în operație pentru scoaterea lobului inferior stâng. Mi s-a făcut radiografia, iar la întoarcere, asistenta mi-a pus radiografiile în brațe și a urcat pe scări sa cheme liftul. Normal m-am uitat și atunci am văzut cu stupefacție că eu nu mai am un plămân”, a declarat Teodor Mema.

Analizele ulterioare au arătat că bărbatul nu avea cancer, ci tuberculoză.

”M-a mutilat, dintr-un om activ cum eram înainte am devenit un asistat social”, a declarat Teodor Mema.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Rămas cu o infirmitate pe viață, omul a dat în judecată spitalul și a obținut 150 de mii de euro. Și îi cere pe toți deodată. Problema este că spitalul nu are de unde să plătească. Managerul de la Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că ar rămâne fără bani de medicamente și materiale sanitare dacă ar plăti integral despăgubirile datorate.

”Este o sumă mare în primul rând.

Și, în al doilea rând, avem cheltuieli care sunt obligatorii în fiecare lună pentru pacienții care sunt în acest moment internați. Institutul Marius Nasta va face toate demersurile pentru a respecta decizia instanței, în măsura în care sigur... acest lucru este posibil, ținând cont că există un deficit de finanțare”, a declarat Beatrice Malher, manager al Spitalului Marius Nasta.

Plata ar putea însemna chiar blocarea conturilor unde și așa nu sunt suficienți bani. S-a încercat o negociere, plata eșalonată a acestei sume, dar pacientul nu a fost de acord.

Citește și: VIDEO Florian Coldea, suspectat de corupție. Fostul șef al Serviciului Român de Informații a ajuns în fața procurorilor DNA


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si