
1 din 2 | Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci

2 din 2 | Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci
Mâncare de post pentru pomană. Atunci când parastasul pică în post, mâncarea poate fi o problemă.
Având în vedere numărul restrâns de ingrediente pe care le puteți folosi, venim în ajutor cu câteva propuneri pentru mancarea de la pomană.
Mâncare de post pentru pomană. Ce mâncăruri să faci
Sarmale de post
Cu sarmalele nu poți da greș niciodată, fie ele și de post. Acestea sunt apreciate de români. În cazul în care pomana pică în post, carnea se înlocuiește cu orezul.
Pastrav la gratar
Chiar și în post există anumite zile cu dezlegare la pește. Păstrăvul este un pește dulce și fraged, care se prepară cu ușurință. Acesta este pe gustul multor oameni, fiind și ușor de preparat. Poate fi servit de minune cu garnitură de cartofi natur sau cu mămăligă și usturoi.
Citeste si: Salata boeuf. Iată rețeta corectă! Ingredientul greșit pe care aproape toate gospodinele îl folosesc
Citeste si: Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. O rețetă de post delicioasă!
Citeste si: Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză. Delicios și sănătos!
Plăcintă de post
Plăcinta este un preparat căruia mulți nu i-ar rezista. Deaorece este perioada postului, nu ai cum să faci plăcinte cu carne sau cu brânză, așa că, îți propunem să încerci plăcinta cu mere ori cu dovleac.
Reţetă de post de la Muntele Athos. Orez cu varză. Delicios și sănătos
Reţetă de post. O reţetă rară, însă atât de gustoasă încât îţi vei dori să o păstrezi pentru perioadele de post. Iată cum se face mâncarea la Muntele Athos.
Reţetă de post. Ingrediente (pentru 6 porţii):
1 varză de 600-700 g
4 cepe
250 gr orez cu bobul scurt
1 lingură de pastă de tomate
sare, o linguriţă de paprikă, piper negru, chimen
200 ml ulei
Reţetă de post. Mod de preparare:
Se îndepărtează frunzele exterioare şi se taie varza în bucăţi mari. Se căleşte ceapă şi, când se rumeneşte, se adaugă în tavă varza şi se amestecă cu ceapă şi uleiul.
Citeste si: Ardei umpluți de post. Cea mai gustoasă rețetă mănăstirească
Citeste si: Rețete de post de la Mănăstirea Prislop. Cum prepară măicuțele ciorba de fasole și ciupercile la cuptor
Citeste si: Chiftele. Cele mai grave greșeli pe care le fac gospodinele atunci când gătesc chifteluțe
Se adaugă un litru de apă şi sărea, se acoperă tava şi se măreşte flacăra. După o jumătate de oră adăugăm şi orezul pe care, în prealabil, l-am spălat şi l-am lăsat puţin la înmuiat. După un sfert de oră se adaugă şi pastă de tomate precum şi condimentele.
Acest fel de mâncare se poate pregăti şi fără ulei.