„Saloanele de tatuaje nu vor mai avea voie să tatueze minori, chiar dacă aceștia au acordul părinților. Regula se aplică și în cazul piercingurilor corporale sau implanturilor dermale, cu excepția celor făcute în zona urechii, unde tinerii sub 18 ani nu au nevoie de acordul părinților”, a spus Simona Pătruleasa.

Aceasta tânără a devenit majoră recent, dar are deja mai multe tatuaje. Majoritatea sunt făcute înainte să împlinească 18 ani, însă toate au fost realizate cu acordul părinților.

„La 16 ani l-am făcut împreună cu mama mea. Pe mâini, pe spate v-am arătat, e o pisică ce stă pe un braț”, a spus tânăra.

Citește și: VIDEO- Anuța Motofelea, o femeie împlinită. Artista a vorbit în exclusivitate despre viața de familie și experiențele prin care a trecut

Și Bogdan este pasionat de tatuaje, iar pe corp are adevărate opere de artă. Primul tatuaj l-a făcut la 18 ani, pentru că atunci a considerat că are vârsta ideală pentru o pictură permanentă pe piele.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Eram deja major și un pic mai copt la minte. Acesta de aici (n.r. primul tatuaj pe care l-a făcut), cu „calm” și „haos”, sunt două: unul e aici și unul e pe partea cealaltă. Pe urmă, au venit și restul. Nu știu exact (n.r. câte tatuaje are), undeva la 30-40, cred. Sunt și pe picioare, și pe spate, și pe mâini”, a spus Bogdan.

Minorii nu au voie să își mai facă tatuaje, nici cu acordul părinților

Astfel de tatuaje sunt de acum interzise minorilor, după cum prevede noul ordin al ministrului Sănătății. Tinerii care nu au 18 ani împliniți nu se vor putea tatua nici cu acordul părinților.

„Mi se pare o măsură foarte bună luată pentru sănătatea copiilor, pentru că își fac un tatuaj și, poate, după un an nu-l mai vor și, după aceea, sunt consecințe”, a spus o doamnă.

„Nici după 18 ani să nu își facă. Mai bine așa, fără, decât cu ele. E foarte bine, e un lucru foarte bun”.

„Îți va rămâne permanent pe piele și atunci să fie, cumva, de acord toată lumea și să nu fie neînțelegeri”, a explicat o tânără.

„Nu-i sănătos, pentru copii mai ales. Nu înțeleg de ce își fac, probabil e un trend. Exact (n.r. despre faptul că unii copii își fac tatuaj pe ascuns), nu e bine”, a spus o doamnă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Caz teribil! Un tânăr de 23 de ani a încetat din viață în timp ce își făcea un tatuaj, într-un mall din Timișoara. Reacția celor prezenți i-a uimit pe medicii ajunși la fața locului

În plus, saloanele specializate nu au permisiunea să realizeze nici piercinguri corporale sau implanturi dermale minorilor, cu excepția celor făcute în zona urechii și cu acordul părinților. De asemenea, documentul interzice efectuarea procedurilor medicale estetice invazive și a celor ce utilizează produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale în saloanele de înfrumusețare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: