VIDEO| Pesta porcină scumpește carnea de porc

Carnea de porc, deja scumpă, tinde să îşi rotunjească preţul la raft de la o zi la alta, în condiţiile în care noi focare de gripă porcină sunt descoperite.De data aceasta, s-a întâmplat în judeţul Hunedoara, pe un fond de vânătoare.

Author: A.M.S. duminică 19 ianuarie 2020 , 19:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Problema este că efectivul de porci la nivel de România scade în continuare şi noi suntem tot mai dependenţi de importuri, şi atunci la situaţia dată şi din China, da, trebuie să ne aşteptăm la creşteri de preţ!”, a afirmat Radu Timiș, procesator.

Citeste si: Prahova: 14 cazuri de pestă porcină africană, confirmate pe fonduri de vânătoare şi într-o gospodărie

Din iulie 2017 şi până în prezent, peste 540.000 de porci şi 2.400 de mistreţi au fost sacrificaţi şi incineraţi din cauza pestei porcine. În cei peste 3 ani, au fost 700 de focare ale molimei în 28 de judeţe din ţară, din 250 de localităţi.

La nivel de carne proaspătă, cu siguranţă creşterile vor fi mai mari decât la procesată, la noi în industria noastră, estimăm o creştere de 10% în continuare a preţurilor cel puţin până la jumătatea anului curent şi la acrne proaspătă undeva la 20%!

Citeste si: VIDEO| Explodează prețul la carnea de porc. Care este motivul

Şi de parcă nu era suficient- gripa aviară loveşte din nou în ţara noastră.

Un al doilea focar de gripă aviară a fost depistat, la o fermă din Maramureş. 22 de mii de păsări au fost sacrificate şi incinerate.

Citeste si: ANSVSA: Gripa aviară, diagnosticată într-o fermă de tip comercial din judeţul Maramureş. Situaţia este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar şi nu există posibilitatea afectării sănătăţii populaţiei

Mai mult, Comisia Europeană a alertat Autoritatea Sanitar Veterinară cu privire la faptul că în ţară s-a livrat carne de curcan infestată cu gripă aviară. Produsele au pătruns în România prin judeţul Bihor.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si