VIDEO - Peste 140.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au ajuns marți în România

Peste 140 de mii de doze de vaccin împotriva covid-19 au ajuns marți în România, pe aeroporturile din București, Timișoara si Cluj. Autoritățile anunță că, în mod categoric vaccinarea nu va fi obligatorie, dar în spațiul public se discută din ce în ce mai mult despre condiționarea libertății de mișcare și chiar a prezenței fizice la serviciu, pentru cei care refuză să se imunizeze. Cu alte cuvinte, chiar dacă vaccinul nu poate fi impus, acesta va deveni necesar dacă vrem să revenim la normalitate.

Mircea Pop, marți 29 decembrie 2020 , 19:18

Peste 140.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au ajuns marți în România
Peste 140.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au ajuns marți în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marți dimineață, în jur de ora 8 a sosit pe Aeroportul Otopeni prima aeronavă cu dozele de vaccin împotriva Covid-19. Au fost transportate în condiții speciale, în containere cu gheață carbonică și folie etanșă, și depozitate în siguranță la Institutul Cantacuzino.

Din cele peste 140 de mii de bucăți, aproape 41 de mii vor rămâne în București și vor fi livrate spitalelor care au solicitat imunizarea cadrelor medicale.

Cum vor fi distribuite vaccinurile care au ajuns în România

Alte două aeronave au aterizat pe aeroporturile din Cluj și Timișoara la orele prânzului, iar spre amiază, o a patra aeronavă a adus vaccinul și la Iași. Cutiile cu dozele de vaccin au fost transportate pe cale rutieră la spitalele militare, iar de acolo vor fi trimise către toate regiunile din țară. La Timișoara, coletele salvatoare au fost primite în aplauze.

În a treia zi de vaccinare, peste 3000 de români din etapa întâi s-au imunizat- medici, asistente și lucrători în domeniul social. Site-ul guvernamental pentru înscriere la vaccinarea gratuită este funcțional, iar în curând, se vor putea programa și persoanele din etapa a 2-a; adică vârstnicii, pacienții cu comorbiditati și lucrătorii în domenii-cheie.

Citeste si: Tragedie. Medic ATI de 46 de ani, răpus de coronavirus

OMS susține că vaccinul nu poate fi obligatoriu

Organizația Mondială a Sănătății susține că vaccinul nu poate fi obligatoriu, însă revenirea la muncă și întoarcerea la normalitate ar putea depinde de această imunizare.

Și peste hotare, tot mai multe tari vor impune restricții pentru cei care nu se imunizează.

Italienii, de pildă, vor călători dintr-o regiune în alta doar cu așa zisul pașaport COVID, în timp ce Spania urmează să întocmească un registru al celor care nu vor să se vaccineze. Evidența va putea fi accesibilă și altor țări europene, dar nu va fi făcută publică. Totul este, însă, la limita cu legea, spun avocații.

Citeste si: Mărturia primului medic român care s-a vaccinat anti-COVID. „Viața este o sumă de riscuri"


De vaccinarea populației depinde și revenirea elevilor la școală.

La noi în țară, cadrele didactice vor fi imunizate în etapa a doua, la sfârșitul lunii martie sau început de aprilie. Sondajele recente arată, însă, că mai bine de jumătate dintre profesori refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania.... Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania. Au izbucnit in lacrimi cand au auzit care este premiul la Jocul de Comunicare
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si