VIDEO | Peste 20 de șoferi din toate colțurile țării s-au adunat în Poiana Brașov, acolo unde au făcut spectacol cu vehiculele electrice

Sunt silențioase, ecologice și extrem de inteligente. Mașinile electrice câștigă tot mai mult teren în România, iar proprietarii lor au creat comunități însemnate pe internet. Cu toții vor să împartă experiențe și să afle toate tainele acestor computere pe patru roți. 

Author: Albert Matei miercuri 16 martie 2022 , 13:43

Peste 20 de șoferi din toate colțurile țării s-au adunat în Poiana Brașov acolo unde au făcut spectacol cu vehiculele electrice

Peste 20 de șoferi din toate colțurile țării s-au adunat în Poiana Brașov acolo unde au făcut spectacol cu vehiculele electrice

[Sursa foto: imagini amator ]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fără vreo repetiție și fără ca proprietarii să stea la volan, aceste mașini electrice inteligente s-au sincronizat și au făcut un spectacol de muzică și lumină în

parcarea unui complex turistic din Poiana Brașov. Sunt autoturisme produse în Statele Unite ale Americii, care au ajuns și în România în 2019 și care au deja câteva sute de adepți la noi în țară.

Întâlnirea pasionaților de autoturisme electrice 

Claudia locuiește în Germania și a parcurs până acum peste 200 de mii de kilometri cu computerul ei pe patru roți.

„Aici avem toate comenzile. De aici se poate deschide trapa, portbagajul din spate, cel din față.(...) Acum vom deschide portbagajul.”

Claudia Husian, proprietar mașină electrică: „Această mașină este cu tracțiune integrală, are două motoare, unul pe spate și unul pe față și desigur bateria care este dedesubt. (...) În cei 200.000 de kilometri pe care mașina îi are, dacă ar fi fost să încarc la supercharger, aș fi făcut o economie undeva de peste 18.000 de euro.”

Cei care au schimbat autoturismele convenționale pe combustibil cu vehicule electrice spun că experiența este total diferită, iar costurile de întreținere sunt mult mai mici.

Citeste si: Miliardarul Elon Musk îl provoacă pe Vladimir Putin la "luptă dreaptă". Miza înfruntării: Ucraina

Care sunt costurile de întreținere pentru mașinile electrice

Cosmin Mihăescu, proprietar mașină electrică: „Costurile de întreținere erau foarte mari la o mașină clasică, știți celebrele revizii la 15.000- 20.000 de kilometri. Practic eu în cei 100.000 de kilometri pe care i-am parcurs în acest an și jumătate nu am fost la service.”

Dan Dumitru, proprietar mașină electrică: „Costurile cu motorina sunt undeva la 2.000 de lei. Dacă aș vinde eu mașina asta, care la vremea aia avea o valoare de piață de 17.000 de euro, aș da-o avans, cât ar fi rata să-mi iau o Tesla?(...) Calculul a ieșit că îmi mai rămân vreo 80 de lei.”

Citeste si: VIDEO| În Cluj, încărcarea mașinii electrice este gratuită, dar trebuie să plătești locul de parcare cât timp aceasta se încarcă. Pentru că nu a știut acest lucru, un bărbat a plătit o amendă de 400 de lei

Pasiunea pentru astfel de autoturisme a unit sute de români care au devenit proprietari de mașini electrice inteligente. După întâlnirea din Poiana Brașov, șoferii spun că vor urma și altele.

Alexandru Dincă, organizator: „Am început cumva să ne mărim, ca și posesori, numărul de mașini înmatriculate undeva la câteva sute pe an.(...) Continuăm întâlnirile, este o plăcere nemaipomenită să cunoaștem atât de mulți oameni diverși care vin aici pentru pasinea electromobilității în general.”

Ce opțiuni au și cât costă un astfel de autoturism

Aceste mașini electrice ating suta de kilometri în două secunde. Sunt conectate la internet, iar periodic mașina se îmbunătățește singură cu cele mai noi update-uri. Prețul unui astfel de computer pe patru roți pornește de la puțin peste 30.000 de euro și poate depăși 100.000 de euro.

Citeste si: George Buhnici conduce cea mai inteligentă mașină din lume! Cum arată și ce preț are un astfel de autoturism


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si