VIDEO -Postul Paștelui care este semnificația emoțională și spirituală

Am intrat în Postul Paștelui iar pentru creștinii ortodocși care țin post, însemnătatea acestor săptămâni este una specială, plină de încărcătură emoțională și spirituală.

Author: Iulian Ciurea joi 18 martie 2021 , 15:04

postul pastelui
Preoții ne explică ce înseamnă Postul Paștelui[Sursa foto: sfatulparintilor.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Postul inseamna pentru credinciosi purificare, vitamina. Cum zic majoritatea sfintilor, cele doua aripi lasate noua tuturor, spre folosinta, ca sa putem sa zburam spre imparatia cereasca”, consideră preoții.

Postul Pastelui este cel mai lung si cel mai strict post din calendarul ortodox. Timp de 6 saptamani, crestinii parcurg un drum de cainta si de pregatire spirituala.

Semnificația spirituală a Postului Paștelui este aparte

„Postul Pastelui este pelerinajul pe care noi il facem spre Ierusalim, sa ne intalnim cu Hristos cel inviat atunci, la Paste, ca sa triumfam alaturi de el. Noi nu putem sa participam la bucuria invierii daca nu participam si la acest pelerinaj, pe drumul suferintei Mantuitorului, pe drumul Crucii si de aceea postul ne face sa ne apropiem, sa ne curatam de tot ce este rau, sa ne infranam de la pacate, de la dependentele create, prin placerile cunoscute, precum alcool”, spun preoții.

Lupta cea mai grea pe care trebuie sa o duca orice credincios in post, este cea cu ispitele, indiferent ca sunt alimentare sau care tin de vicii.

Biserica recomanda sa fie tinut Postul Pastelui astfel incat sufletul sa fie pregatit pentru Lumina Invierii.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si