Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absenţă. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă ”, a declarat, luni, la Sibiu, Prinţul Charles, în deschiderea unui eveniment care a marcat lansarea unui proiect european.  

Proiectul lansat de Tanczos Barna și Prințul Charles

Prinţul de Wales şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, au lansat, la Sibiu, cel mai mare proiect european transnaţional de refacere a pădurilor.

 

Proiectul implică peste 100 de organizaţii din domeniul ştiinţei şi practicii forestiere din 20 de ţări diferite şi include 12 situri demonstrative de restaurare forestieră la scară largă în întreaga Europă. Unul dintre aceste situri este situat în Carpaţii româneşti. 

Câte proprietăți are Prințul Charles în România?

Iată câte proprietăți deține Prințul Charles în România și cum arată acestea! Moştenitorul coroanei britanice este prezent, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Citeste si: Prințul Charles, acasă în Transilvania

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Prinţul Charles   a apreciat ținutul Transilvaniei, pentru frumusețile ei, încă din 1998, când a efectuat prima vizită în România, dar interesul lui pentru tradiţiile şi arhitectura rurală de la noi durează din 1977. 

„Poate oamenii nu văd asta, dar România este o țară minunată”,  a precizat prințul Charles în documentarul Wild Carpathia.

Fiind un mare iubitor al tradițiilor românești și al frumuseții Transilvaniei, Prințul Charles și-a achiziționat de-a lungul timpului mai multe proprietăți în țara noastră. 

Începând cu anul 1998, Prințul Charles a revenit frecvent aici şi se spune că ar deţine   10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Este vorba despre patru case în satul Valea Zălanului din Covasna, Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, deja celebra locuinţă din Viscri, judeţul Braşov, şi încă patru case în satul Breb din Maramureş. 

Citeste si: Prințul Charles, în vizită la Valea Zălanului

Prinţul Charles mai deține și o fundaţie care este dedicată menţinerii moştenirii culturale şi a reanimării satelor din Maramureş şi Transilvania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si