Declaraţiile președintelui american vin după ce au apărut unele informaţii potrivit cărora administraţia Biden se pregătea să trimită sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acţiune la Kiev.

SUA se pregătește să intensifice sprijinul oferit Ucrainei 

Administraţia Biden se pregăteşte să intensifice sprijinul oferit Ucrainei, trimiţând sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acţiune, având în vedere că aceasta reprezintă principala solicitare a ucrainenilor, au dezvăluit mai mulţi oficiali, potrivit CNN.

Citeste si: Povestea dramatică a cinci români care trăiau într-un adăpost de câini din Verona. Au fost evacuați de poliție

Administraţia înclină spre a trimite sistemele ca parte dintr-un pachet mai mare de asistenţă militară şi de securitate pentru Ucraina.

Zelenski l-a dat afară pe şeful Serviciului de Securitate din Harkov: „nu a muncit la apărarea oraşului, ci s-a gândit doar la el personal”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, duminică, în discursul său către naţiune, că l-a dat afară pe şeful Serviciului de Securitate al regiunii Harkov.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Încă o lovitură pentru Elena Udrea! A rămas fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin

El s-a adresat în discursul său în special oraşelor  Harkov,  Kiev, Severodoneţk şi Krivoi Rog, vorbind despre distrugerile înregistrate şi despre faptul că războiul nu s-a sfârşit.

L-am demis pe  şeful Serviciului de Securitate  al regiunii.

Pentru că nu a muncit pentru a apăra oraşul din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el personal. Care au fost motivele? Oamenii legii vor afla ”, a explicat Zelenski.

„În primul meu discurs de preşedinte, în urmă cu trei ani, am spus că fiecare dintre noi este preşedinte. Iar acum acest lucru se simte cel mai mult. Pentru că viitorul nostru depinde nu doar de acţiunile mele în acest birou de preşedinte al Ucrainei, ci şi de ce se face în alte birouri din Kiev. Dar şi de ce se face la Karhov, Sumî, Krivoi Rog şi Odesa, Lviv şi Ujhorod, Luţk şi Vinnîţea, Mikolaiv şi Dnipro, Jîtomîr şi Cernihiv, Poltava şi Kropîvnîţkîi, Cernăuţi, Frankivsk, Ternopil, Rivne, Hmelniţki şi Cerkasî.

 

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si