Noul consilier onorific al premierului Ciucă, robotul Ion, abia a fost prezentat țării că a și stârnit tot felul de reacții. Dacă mulți l-au primit cu inima deschisă, alții nu au fost în totalitate de acord cu „noul angajat”.

Robotul Ion- noul angajat al lui Ciucă

„Salut. Mi-ați dat viață. Eu sunt Ion ”, așa s-a autointrodus robotul în fața mulțimii.

Georgiana Grimm, reporter Kanal D ne împărtășește părerile oamenilor despre noua achiziție din Guvern.

„Să fie sănătos și să-i meargă bateriile bine”, se amuză un cetățean.

Citește și: VIDEO- ION este primul consilier al Guvernului care folosește inteligență artificială

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citește și: Ciprian Ciucu a demisionat din funcția de președinte al PNL București: „De astăzi înainte pentru mine va fi și mai multă administrație, dar și mai puțină politică”

Creat de specialiști români în inteligența artificială, Ion are ca misiune să preia toate mesajele oamenilor, să le sintetizeze și să le transmită însuși premierului.

Oricine poate intra online pe site-ul lui Ion să-și spună of-ul.

Citește și: VIDEO- De la 1 martie cresc indemnizațiile de la stat. Lista cu ajutoare care se majorează

Despre robotul Ion- informații de la creatorul său

Marius Leordeanu, creatorul robotului Ion spune că: „Am ajuns cu inteligența la un nivel unde noi putem să sintetizăm părerile oamenilor.

Dacă eu spun o părere, toată lumea spune o părere. Scoatem ideile comune, dorințele noastre. Astfel, putem să ne formăm mai bine o idee despre ceea ce ne dorim”.

Pentru o cât mai eficientă conexiune cu poporul, Ion nu rămâne blocat pe internet, ci va discuta în persoană cu oamenii. Are programat un turneu prin țară.

Citește și: EXCLUSIV: ”Republica Moldova se confruntă cu proteste de stradă zilnice, unde forțe pro-ruse par să pregatească o răsturnare a guvernului”- Analiza situației din Republica Moldova

Citește și: VIDEO- Premierul Republicii Moldova, prima vizită în România. Ce a discutat cu Nicolae Ciucă

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cum a reușit Delia Budeanu să se vindece de cancer- radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a declarat că: „Ion va merge la evenimente publice, în stații de metrou, în stații de autobuz, în sate, comune dar și în orașe”. 

Pe măsură ce se va familiariza cu problemele românilor de rând, robotul va ajunge să facă și recomandări guvernanților.
Deja în prima zi de când a fost prezentat lumii, Ion a făcut cunoștință cu peste 150 de mii de oameni care i-au transmis mesaje.

Citește și: VIDEO- Mamele vor putea beneficia de consiliere psihologică decontată prin CAS, pe o perioadă de 4 luni de la naștere


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si