Suparăți sunt și românii care ajung în carantină în hoteluri și se tem că unitățile de cazare vor deveni adevărate focare de infecție.

Cu urlete si scandal au intrat in carantina acesti rromi veniti din Italia, considerata zona cu risc ridicat. La granita, autoritatile au decis sa-i trimita intr-un centru din Timisoara, insa cuplul a refuzat vehement. Pentru ca n-au vrut sa coboare din masina jandarmilor, rromii au fost luati pe sus si bagati cu forta in curtea centrului.

Citeste si: Alte şase decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 168

Dupa mai mult de o ora de discutii, cetatenii erau inflexibili, jandarmii au luat masura conducerii acestora in zona de siguranta

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

In vreme ce unii nu respecta carantina, altii au fost prinsi fara declaratii la ei. Un tanar din Braila a primit o corectie fizica de la un jandarm dupa ce a fost prins plimbandu-se cu bicicleta in oras. Acum, omul legii e anchetat de superiori.

Citeste si: Berlinul pregăteşte ieşirea din izolare de la 19 aprilie

Scandal a fost si intr-un hotel de trei stele de pe litoral, devenit centru de carantina.

Romanii veniti din Marea Britanie, Franta sau Italia au fost adusi laolalta in unitatea de cazare, unde si-ar fi petrecut cu totii, noaptea, in aceeasi incapere, asteptand sa fie cazati.

Acest barbat venit cu masina personala din vacanta, din Turcia, se teme ca ar putea lua virusul de la romanii veniti din zonele rosii si spune ca organizarea autoritatilor a lasat de dorit

Tot de mizerie, dar si de mancarea primita gratuit in carantina se plange si o alta tanara adusa la acelasi hotel din statiunea Mamaia:
”Am gasit o mizerie de nedescris, nu s-a facut

dezinfectarea. Asta este dovada: ne-am facut singuri curatenia. Mancarea este groaznica, nu avem voie sa primim din exterior decat conserve, Copilul nu poate manca timp de 14 zile doar mezeluri. Ieri a mancat doar painea goala”.

Citeste si: Ce salariu are Raed Arafat, omul cheie în lupta cu coronavirusul?

Statul deconteaza unitatilor de cazare 70 de lei pe zi, pentru fiecare meniu de mancare servit romanilor aflati in carantina. La hotelul de trei stele din Slatina al fostului fotbalist Razvan Rat, tatal acestuia s-a lovit insa de pretentii mai mari decat bugetul. Unul dintre romanii plasati in carantina aici a cerut doar mancaruri scumpe, pe motiv ca are probleme medicale.

Exista, insa, si romani care au inteles ca aceasta carantina obligatorie nu este un sejur de lux pe banii statului. Doua romance care si-au terminat perioada de izzolare la sanatoriul balnear Techirghiol au multumit personalului printr-un banner pus la balcon.

Aproape 24.000 de romani sunt plasati in carantina institutionalizata, in centrele din intreaga tara, iar in izolare la domiciliu sunt peste 100 de mii de oameni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si