Totul pare să fi fost gândit după un scenariu bine stabilit şi pus în practică de un regizor! Între timp, şi poliţiştii care au intervenit sunt anchetaţi, pentru a se stabili dacă au acţionat corect! Imaginile si informaţiil vă pot afecta emoţional.

”M-au pus la pământ, mi-au pus piciorul pe cap!”

”Toată treaba asta a plecat de la ce? De la faptul că am refuzat să fim scanaţi!„

Aşa sună mărturiile şi imaginile care au stârnit revoltă. Dar, în spatele lor, se ascunde ceea ce pare a fi o producţie bine pusă la punct, filmată de un regizor şi montată ca un film care trebuie să nască indignare.

Citeste si: VIDEO| Încătuşat după ce a refuzat termoscanarea

În aceste imagini îl vedem pe bărbatul care este prezent pe toată durata scandalului, chiar de la început, şi filmează totul, cadru cu cadru, pentru ca mai apoi să posteze varianta editată pe un canal de Youtube!

Reprezentanţii magazinului spun că incidentul "a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional", iar scandalagii ar fi venit împreună, cu scenariul pus la punct. Şi de-aici a început circul!

”A existat şi o cameră profesională la faţa locului, ceea ce ne duce cu gândul că e o scenă de teatru. O scenetă, cum era pe vremuri la Brigada Artistică”, spune Lucian Mândruță.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Oamenii refuză să le fie măsurată temperatura la intrarea în magazin şi nici nu poartă mască de protecţie, aşa cum cere legea. Paznicii îl cheamă pe unul dintre şefi, dar nici acesta nu reuşeşte să-i calmeze. După minute bune de parlamentări, agenţii de pază alertează poliţia.

Înainte ca situaţia să degenereze, agenţii încearcă să-i convingă pe oameni să se legitimeze.

Până la urmă, poliţiştii se văd nevoiţi să-i ceară uneia dintre persoane să meargă la secţie.

Citeste si: Angajat al Primăriei Brăila, confirmat cu coronavirus

”A fost şi poliţia mai slabă de înger, că a plusat cu foarte mulţi oameni, i-a ajutat din punct de vedere vizual. Scopul lor este să creeze un curent de opinie. Pentru apărarea cărui drept al cetăţeanului? Asta e interesant. Eu cred că pentru apărarea dreptului de a fi infectat de alţii bolnavi, într-un magazin. Pentru asta e bătălia asta, sau cel puţin aşa pare. Să intre cu febră, de Coronavirus sau nu, nu contează, important e să intre cu febră. Nu că ne pasă de oameni sau nu ne pasă. Ci ca să arătăm că acest stat nu mai are autoritate. Sau că abuzează de autoritate!”, mai spune Mândruță.

Intervenţia agenţilor de poliţie n-a fost simplă.

”Discuţiile au degenerat în momentul în care femeia a fost invitată la sediul poliţiei. Când urma să fie introdusă în maşina de poliţiei, soţul acesteia a încercat să împiedice poliţiştii. Motiv pentru care au recurs la forţă şi la imobilizarea bărbatului”, spune Cosmin Andreica, Sindicatul Europol.

Până la urmă, cei doi au fost amendaţi. Regizorul care a filmat tot scandalul i-a aşteptat la ieşirea din secţie şi le-a luat un interviu.

Citeste si: VIDEO. Trei persoane au fost amendate după ce au refuzat termoscanarea la intrarea într-un centru comercial din Sectorul 5

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cei care au urmărit scandalul nu sunt însă convinşi de veridicitatea situaţiei. "Pe mine nu mă convingeţi. Se face prea mult caz. Totul este regizat", scrie unul dintre ei. Am încercat să-l contactăm pe cel care a postat înregistrarea editată, dar nu ne-a răspuns.
Protagoniştii acestei fimări nu sunt singurii care se opun măsurării temperaturii la intrarea în spaţiile publice.

Omul de afaceri Viorel Cataramă are şi el opinii ferme în privinţa măsurilor legate de limitarea efectelor pandemiei: ”Obligativitatea purtării măştii şi a acceptării termoscanării sunt încălcări are mai multor drepturi ale românilor. Prin urmare, toţi cei care obligă românii să poarte măşti sau să se supună termoscanării comit o infracţiune şi un delict grav!”

În urmă cu 2 zile, Viorel Cataramă îmbrăţişase şi argumente medicale, nu doar legale, în această privinţă: ”Este un lucru greşit şi este dăunător sănătăţii. Folosindu-te prea des, îţi fac rău, îţi cauzează diverse afecţiuni”.

O opinie contrazisă vehement de specialişti.

Citeste si: Raed Arafat, atac fără precedent la adresa cetățenilor: „Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot”

”Nu există date de vreun fel care să arate că există efecte negative asupra organismului, că ar fi o discuţie legată de sănătate. Medicii spun că măsurarea temperaturii la intrarea în spaţiile aglomerate reprezintă un filtru în plus de control”, spune doctorul Adrian Marinescu, Institutul Matei Balș.

”Între altele, fake news ul nu e doar cu termometre, e şi cu măşti. Sigur, măştile nu sunt sută la sută eficace. Termometrul poate scapă un sfert dintre febrili. Asta este viaţa, niciodată nu poţi să elimini complet riscul. Ce facem acum şi în alte situaţii este să scădem riscul”, spune Lucian Mândruță.

Nici parlamentarii nu acceptă cu dragă inimă unele măsuri. Vor să fie exceptaţi de la obligaţia de a purta maştile de protecţie în timp ce îşi exercită atribuţiile în plen!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si