VIDEO | Șeful societății care alimentează cu apă județul Gorj, înregistrat în timp ce le cere angajaților să „umfle” consumurile

Un scandal de proporții s-a produs la societatea care alimentează cu apă județul Gorj, după ce șeful companiei a fost înregistrat în timp ce le spunea angajaților să „umfle” consumurile la apometre.

Author: M.A. vineri 20 august 2021 , 15:50

Șeful societății care alimentează cu apă județul Gorj, înregistrat în timp ce le cere angajaților să „umfle” consumurile
Șeful societății care alimentează cu apă județul Gorj, înregistrat în timp ce le cere angajaților să „umfle” consumurile[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Inginerul din cadrul operatorului de apă și canalizare Aparegio S.A., care este principalul furnizor de apă pentru o mare parte dintre localitățile județului Gorj, a fost înregistrat audio în timp ce le solicita angajaților să „bage din burtă” la consumul apometrelor. 

Măririle nejustificate ar fi fost aplicate inclusiv pentru instituții, firme, dar și pentru consumatorii casnici.

Cum se apără inginerul care a fost înregistrat

În apărarea sa, inginerul Tobă spune că în luna respectivă a trebuit să scoată 400.000 în plus. 

Înregistrarea audio a fost publicată de sabotorii.ro.

„O firmă care are zece metri cubi, nu se cunoaşte că îi bagi tu un metru.

(...) Adrian, nu tu că bagi, tu rupi. La şcoli, cine are şcoli?(...) Unde e mă umflatul ăla?(...) Adriane, să nu mai îmi zici de primărie, că bag peste 20.000 în plus. Eu bag. Eu mă duc la primărie cu tine în braţe.(....) Hai la instituţii.(...) Bagă la Consiliul Judeţean.(...) Bagă-le mă zece metri cubi, că nu se cunoaşte. Spunem că a fost o eroare de citire, o eroare ce ceva. Trebuie să aduc 400.000 luna asta, băi, băieţi, înţelegeţi? Luna asta trebuie să aduc 400.000“, sunt cuvintele spue de inginerul Tobă în înregistrarea audio.

Citeste si: Deși e aproape toamnă, centrala de termoficare promisă de Nicușor Dan există doar pe hârtie

„Regulile” se aplică și în cazul consumatorilor casnici

„De ce vă zic eu la case? Mă duc pe Petreşti, pe Panduraş, peste tot. Se vede unde udă. Cam toţi sunt la fel, udă de-i găseşte boala rea, te duci la el, are o cişmea, indică doi metri cubi. Dar el udă toată seara. Are un branşament, ceva. Şi fu..-i mama lui, trebuie să-i bagi ăluia”.,  se mai aude în înregistrare. 

Citeste si: Canicula umfla facturile la curent

Directorul Aparegio are un răspuns pentru cele întâmplate: „Înregistrările sunt făcute în anul 2019“ 

În apărarea companiei, Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio, susține că este vorba de o înregistrare mai veche, făcută în anul 2019, inginerul respectiv fiind înlocuit din funcția pe care o deținea.

 „Sunt făcute în anul 2019. Am ştiut de ele de atunci şi am luat măsuri de atunci. El este un lucrător bun dar cu limbajul stă mai rău, şi cu utilizatorii şi cu subalternii şi i-am sus că are nevoie de o perioadă de reacomodare cu locul de muncă şi nu mai este şef la Canal. Au fost discuţii de operativă. Nu a plătit nimeni apă în plus la Aparegio“.  , a declarat Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj anunță că au început verificările în acest caz. 

Citeste si: Ce tarife are firma de salubritate pe care primarul Clotilde Armand a angajat-o în locul Romprest

VIDEO- Înregistrarea audio în care inginerul Tobă le cere angajaților să „umfle” consumurile de apă:


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si