”Au schimbat ușile și geamurile în materniatatea care stă să cadă. Ba mai mult, au vrut să deschidă în clădirea veche de peste o sută de ani un centru pentru tratarea bolilor oculare grave. Vorbim de situația revoltătoare din Timișoara, acolo unde pereții și podeaua unor saloane au început să se crape. Cu pacienții aflați încă în paturi, angajații fac haz de necaz.

„Dacă nu jucam hora, nu cade”, spune unii dintre ei”, a spus Christian Sabbagh.

Podeaua și pereții acestui salon s-au crăpat în timp ce mai multe gravide erau internate. Locul a fost închis și pacientele au fost mutate, dar probleme sunt în aproape toată maternitatea Odobescu din Timișoara.

Citește și: VIDEO Medicii din Iași i-au dat o nouă șansă la viață lui Marian! L-au operat pe băiatul de 12 ani pe creier în semiîntuneric și i-au eliminat o tumoră uriașă

Ce spun muncitorii, pacienții și trecători despre situația clădirii

Iulia Dumitrașcu, reporter: În afară de constructor, nimeni nu are voie să treacă de această ușă. Tavanul riscă să cadă. Puteți vedea, au fost montate mai multe grinzi groase de lemn, dar și stâlpi metalici pentru a-l susține.

Cele două corpuri ale maternității au 130 de ani. Nelu lucrează ca zugrav în clădirea mult mai bătrână decât toți angajații.

Ce s-a schimbat aici în ultima vreme.

„S-au schimbat uși, s-au schimbat geamuri... multe. La o clădire veche tot mai trebuie făcut... n-ai cum să o faci nouă. Trebuie făcute destul de multe lucruri în spital... O clădire veche nu poți să o faci nouă”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Gravidele care vin la maternitate sunt întâmpinate de afișe legate de pericolul tencuielii. Și pentru trecători e surprinzător că într-o astfel de clădire funcționează o unitate medicală.

„Nu mi se pare normal să cadă tencuiala, e clar. Părerea mea este că ar trebui să investească puțin în spital pentru că sunt foarte multe femei care vin și nasc aici”, a spus o doamnă.

Însă, în afară de astfel de afișe, unii pacienți nu au aflat de pereții crăpați din interiorul saloanelor.

Iulia Dumitrașcu, reporter: Crezi că nu v-au spus ca să nu vă sperie? E o clădire foarte veche...

„Da, probabil. Da, ar trebui să se facă ceva... ar trebui renovată și asta de foarte mulți ani”.

Citește și: VIDEO De la bal, la spital. Două eleve au ajuns la urgențe după banchet. Ireal ce au făcut minorele în timpul petrecerii

Ce au transmis autoritățile

Autoritățile promit acum un studiu legat de structura de rezistență a clădirii, dar lucrurile nu sunt simple.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

„În cazul clinicii Odobescu, cea a primăriei, clădirea nu aparține în totalitate primăriei. Este în cotă parte de titlu de către un privat, iar de-a lungul timpului asta a făcut dificilă orice acțiune”, a transmis Ruben Lațcău, viceprimarul municipiului Timișoara.

Tot aici funcționa și singurul centru pentru tratatea bolilor oculare grave recunoscut la nivel european. Din cauza situației riscante, centrul care abia a adunat echipamentele necesare s-a închis.

„Ne afectează pentru că acestui centru se adresează copii din toată regiunea”.

Timișoara atrage pacienți din tot vestul țării, iar asta înseamnă că celelalte spitale vor fi acum supraaglomerate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si