Satele din Mărginimea Sibiului ascund adevărate comori, iar turiștii sunt fascinați de fiecare dată când ajung în așezările de la poalele Munților Cindrel. Peisajele, bucatele locului și tradițiile le transformă în destinația ideală pentru curioșii dornici să descopere traiul simplu de la țară. Mulți vin de la mii de kilometri departare, special pentru a se bucura de astfel de experiențe, a transmis Simona Pătruleasa.

Străini îndrăgostiți de satele României

Acest grup de turiști a venit în vizită în România, din Norvegia. Una dintre destinațiile alese este Râu Sadului, un sat ascuns între Munții Lotrului și Cindrel. Localitatea din Mărginimea Sibiului este renumită mai ales pentru păstorit. Așa că după o plimbare pe potecile de lângă sat, musafirii poposesc la o stână.

Citește și: VIDEO- Distracție cu mici și bere gratis. Aproape de campania electorală, primăria a făcut cinste, iar oamenii s-au bucurat din plin

A fost înființat în urmă cu aproximativ 300 de ani, când niște ciobani dintr-un sat aflat de partea cealaltă a muntelui au venit aici să găsească locuri noi unde să se stabilească.

Curioși, oaspeții parcă nu se mai satură să privească peisajul și să fotografieze frumusețile.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

,,Este frumos. Seamană puțin cu Norvegia, dar este pur și simplu frumos! Munții, totul în jur este verde, totul este tradițional, așa că este frumos!''

,,Această experiență este foarte frumoasă pentru că am fost în orașul Sibiu, iar acum aici, așa că este chiar frumos!''

,,Mieluțule! Uită-te la domni, să te ia în poză!''

Gazdele îi invață cum se face mămăliga la foc cu lemne și cum se prepară buzul ciobanesc rumenit în jar.



Gheorghe Stancu, crescător animale- Se taie mămăliga și se așează, uite așa frumos, și se aduce brânza înauntru. Și o adunăm bine, bine, bine, ca să o punem în jar să nu curgă.

Bulzul ciobănesc, telemeaua sau slănina sunt doar câteva dintre bucatele care ademensc turiștii care popesc la stână. Străinii sunt cuceriți pe loc de gustul natural al bucatelor de la munte.

,,Este fantastic! Surprinzător de bun! Arăta puțin...nu știam ce să aștept, dar este gustos!'', potrivit unui turist.

Gheorghe Stancu este crescător de oi din tată-n fiu și-a transformat coliba unde străbunii săi se adăposteau cu animalele lângă sat, în loc de popas pentru turiști. Oaspeții care îi trec pragul sunt intâmpinați cu tot ce are mai bun prin gospodarie.

Gheorghe Stancu- Produse tradiționale făcute de noi acasă, băutură făcută de noi acasă, brânză făcută de noi la stâna de la oile noastre.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată- radioimpuls.ro

Și românii, dar străinii sunt mai încântați ca românii. Le place aerul, peisajul, mâncărurile noastre tradiționale.

Potrivit specialiștilor, numărul turiștilor care vor să se bucure de astfel de experiențe a crescut în ultimii ani. Oamenii vin din toate colțurile lumii!

Adela Dadu, ghid de turism- În principal avem norvegienii care se bucura foarte mult, dar și americani și germani! Depinde foarte mult!

Formată dintr-un singur sat, comuna Râu Sadului, se intinde pe nu mai putin de 7 kilometri de-a lungul văii râului care străbate localitatea. Zona inconjurată de munți a ajuns in topul destinațiilor preferate de turiștii care vor să se bucure de o vacanță la țară, în mijlocul naturii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si