VIDEO - Studenții străini din România, cazări scumpe. Studentă: În România am spus exact unde mergem

Studenții renunță la cazarea în cămine, unde locurile sunt limitate din cauza coronavirusului și au pornit într-o vânătoare de apartamente. Proprietarii spun că au scăzut prețurile cu 30%.

Iulian Ciurea, miercuri 16 septembrie 2020 , 15:32

studenti straini
studenti straini[Sursa foto: ICQA]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Piața imobiliară de semne că își revine după o jumătate de ani de declin. Un aport important îl au studenții care nu mai vor să stea la cămin și caută să închirieze două, trei sau chiar patru camere, la bloc. Penthouse-ul din imagine i-ar putea fi casă temporară acestei studente din Nigeria.

Studenți străini în România - chirii piperate

"Are o priveliște frumoasă, îmi place. Le voi propune prietenilor mei să stăm aici. Chiar dacă prețul este mare, nu va fi așa greu pentru noi", spune Bakare Omowunmi.

Citeste si: Carmen Bejan, studenta criminală de la Timișoara, a fost dată în judecată de penitenciarul Gherla

Bakare studiază de cinci ani la Facultatea de Medicina din Oradea și dacă în anii precedenți a locuit în cămin, acum vrea să închirieze un apartament într-un bloc nou, pe care să îl împartă cu trei colegi. Dacă se pun de acord, vor scoate din buzunar câte 200 de euro, mai puțin decât dacă ar da, fiecare, pentru o garsonieră. Mai mult, fiecare leu trebuie atent chibzuit pentru că trăim vremuri tulburi.

Studenții străini au declarat unde se duc în România

"Când m-am întors în România, la aeroport a fost nevoie să spunem exact unde mergem. Am ajuns în Katar, la București și apoi la Oradea", declară Bakare Omowunmi.
Agenții imobiliari spun că prețul chiriilor a scăzut moderat, dar rămân în continuare mari.

Citeste si: Universitate închisă la nouă zile după începerea anului școlar. Au fost descoperiți 146 de studenți cu coronavirus

În Oradea - oraș aflat în plină expansiune - chiria pentru un apartament cu două camere a scăzut de la 350, la 300 de euro, în vreme ce în București, pentru același tip de locuință, un student ar putea plăti chiar și 500 de euro. În alte două mari centre universitare, la Iași și în Cluj, chiriile pentru două camere aproape situate în apropiere de inima orașelor se ridică în medie la 400 de euro.

"În acest an, din cauza problemei cu pandemia, a scăzut interesul studenților străini și sunt încă multe apartamente disponibile pe piață", explică Mirko Giuffrida, manager de agenție imobiliară.
În ceea ce privește vânzarea, prețurile apartamentelor nu vor scădea prea curând.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si