VIDEO| Suceava apasă butonul roșu, în lupta cu coronavirusul

Suceava apasă butonul roşu de panică şi cheamă la muncă toţi medicii şi asistenţii aflaţi acum în izolare sau în carantină. S-a ajuns aici pentru că nu are cine să trateze bolnavii.

R.B., duminică 29 martie 2020 , 19:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cazurile grave au fost transferate deja spre Iaşi sau Bucureşti. De luni, în toată ţara s-ar putea activa scenariul patru în lupta cu temutul coronavirus, asta după ce numărul infecţiilor a depăşit deja 1700!

Asta înseamnă că doctorii rămân în spitale şi dacă sunt testaţi pozitiv, doar să nu aibă simptome sau alte suferinţe. Iar pacienţii cu forme uşoare de boală ar putea fi trataţi acasă sau în hoteluri şi pensiuni.

Citeste si: Un ministru de finanțe s-a sinucis, copleşit de îngrijorare cu privire la efectele pandemiei asupra economiei

Situaţia critică de la Suceava, acolo unde peste 100 de medici şi asistente au fost infectaţi cu noul coronavirus forţează autorităţile să ia măsuri extreme.

Vor lucra doar cu pacienţi Covid-19, iar astfel de măsurile care la nivel naţional sunt prevăzute la scenariul patru, când numărul de infecţii va depăşi 2 mii de persoane, au fost luate mai devreme la Suceava pentru că acolo spitalul e deja în colaps.

Citeste si: În plină pandemie de coronavirus, preşedintele Belarusului a jucat un meci de hochei pe gheaţă: „Aici nu sunt virusuri”

Îngrijorător e că numărul real al medicilor, asistenților și infirmierilor infectați ar putea fi mult mai mare, deoarece cel puțin 100 de probe au fost compromise, fiind necesară reluarea testării, după cum a recunoscut Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Acum, autorităţile încearcă să salveze de la Suceava cazurile aflate la risc. 3 bebeluşi născuţi prematur au fost aduşi sâmbătă seară la Bucureşti cu un elicopter SMURD.

Totodată, la Iaşi ajung mulţi bolnavi din Suceava care au alte afecţiuni şi care nu mai pot fi trataţi în spitalele de acolo.

Grav e că şi alte unităţi sanitare din ţară au fost lovite deja. În Capitală, temutul virus a fost diagnosticat la alţi medici de la Institutul de Cardiologie ”C.C. Iliescu” şi de la Spitalul Militar.

Citeste si: Fostul ministru francez Patrick Devedjian a murit din cauza coronavirusului

Şi la Spitalul Judeţean din Sibiu a fost depistat pozitiv un asistent medical din secţia de terapie intensivă. A fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru ca toţi pacienţii cu care a intrat în contact să fie testaţi şi izolaţi. Mai grav e că omul lucra şi în afara spitalului.

Astăzi, au fost raportate cifre record în România. În ultimele 24 de ore s-au diagnosticat peste 300 de infecţii cu covid-19. Cel mai tânăr pacient are doar câteva luni deviață, iar cel mai vârstnic -89 de ani. 31 de bolnavi sunt în stare critică la terapie intensivă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si