Salvatorii iranieni au recuperat trupurile fără viață ale membrilor din elicopter în dimineața zilei de luni, 20 mai 2024. Printre pasageri se afla și Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a anunțat Semiluna Roşie, informează AFP, citat de Agrepres.

Trupul fără viață al președintelui iranian a fost transportat de către autorități. Corpul omului politic a fost extras de către salvatori din regiunea montană în care s-a prăbușit elicopterul cu o zi în urmă, pe 19 mai.

În urma impactului cu solul al aparatului de zbor, s-au stins din viață și Ministrul de Externe al Iranului, împreună cu ceilalți pasageri aflați la bord.

presedinte iran, ebrahim raisi, accident elicopter

Primele imagini de la locul accidentului. 

[Sursa foto: Twitter]

„Suntem pe punctul de a transfera cadavrele martirilor la Tabriz(n.red. mare oraş din nord-vestul Iranului)”, a declarat cu puțin timp în urmă şeful Semilunii Roşii, Pirhossein Koulivand, la televiziunea de stat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cu această ocazie, oficialul a anunțat și faptul că operațiunea de căutare demarată după prăbușirea elicopterului a ajuns la final. 

Citește și: De ce merge Vladimir Putin să-l întâlnească pe prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman

Între timp, executivul iranian liniștește populația și dă asigurări că moartea lui Ebrahim Raisi nu va cauza întreruperi în administrația țării, informează AFP. Anunțul guvernului iranian a venit în același timp cu o ședință de urgență pe care au organizat-o membrii acestuia.

„Preşedintele poporului iranian, muncitor şi neobosit,(...) şi-a sacrificat viaţa pentru naţiune. Asigurăm naţiunea loială că, cu ajutorul lui Dumnezeu şi sprijinul poporului, nu va exista nici cea mai mică întrerupere în administrarea ţării”,

a transmis executivul de la Teheran, la prima sa reuniune după anunţarea morţii preşedintelui Raisi, în vârstă de 63 de ani.

Citește și: Cine îi va lua locul președintelui Raisi, după moartea sa neașteptată în urma prăbușirii elicopterului! Iranul trece prin momente foarte dificile

presedinte iran, ebrahim raisi, accident elicopter

Ebrahim Raisi

[Sursa foto: Captură YouTube]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si