Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a decedat la vârsta de 63 de ani, după ce a fost implicat într-un cumplit accident de elicopter. În urma prăbușirii aparatului de zbor în provincia muntoasă a Azerbaidjanului de Est, s-a stins din viață și ministrul de externe Hossein Amir Abdollahian, scrie CNN.

După ce decesul liderului de stat a fost confirmat de presa de stat din Iran, întrebarea de pe buzele tuturor este legată de viitorul președinte.

Decesul lui Ebrahim Raisi a căzut ca un trăsnet peste Orientul Mijlociu, care trece deja prin momente dificile în contextul conflictului militar din Gaza. Prin urmare, la conducerea Iranului va ajunge acum vicepreședintele, care va prelua funcția doar cu aprobarea liderului suprem, scrie Al Jazeera. În acest moment, primul vicepreședinte al Iranului este Mohammad Mokhber, cel care ar putea ajunge la conducerea statului.  

Potrivit ierarhiei politice iraniene, șeful statului este liderul suprem Ali Khamenei, iar președintele este considerat șeful guvernului, al doilea la comandă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

presedinte iran, ebrahim raisi, accident elicopter, vicepresedinte iran

Elicopterul care s-a prăbușit făcea parte dintr-un convoi de trei. 

[Sursa foto: Twitter captură video]

Citește și: Israelul promite să răspundă la atacul Iranului, în timp ce Occidentul face apel la reținere: ”Va fi un răspuns”

Recent, liderul suprem al Iranului a făcut un apel public și i-a îndemnat pe localnici să se roage pentru fostul președinte al statului. În același timp, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că moartea lui Raisi nu va aduce perturbări asupra statului, astfel că nu ar exista motiv de îngrijorare pentru cetățeni.

„Rugați-vă pentru Raisi! Poporul iranian nu trebuie să-şi facă griji, nu va exista nicio perturbare în activitatea ţării”,

a spus liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit postului de televiziune de stat IRIB, citat de BBC.

Citește și: VIDEO- Israelul a început atacuri asupra Iranului, Irakului și Siriei! Mai multe zboruri au fost suspendate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si