,,Este talentată, cariasmatica, plină de viață și vine tocmai din inima Maramureșului. A poposit astăzi în platoul știrilor Kanal D, într-o zi foarte speciala pentru ea: împlinește 22 de ani. Vorbim despre Amalia Tomoiagă, artista care si-a cucerit fanii cu vocea ei superbă. La mulți ani, în primul rând! Bun găsit!'', a transmis Cristina Dorobanțu!

Un artist în plină dezvoltare

Cristina Dorobanțu: Amalia, cânți din copilărie, eșți mare iubitoare a muzicii populare lucru care se reflectă în repertoriul tău. Povestește-ne puțin despre piesa pe care am ascultat-o.

Amalia Tomoioagă: Da, cânt din copilărie, mai exact de la vârsta de unsprezece ani, am început să activez în cadrul ansamblului Prislop de la Borșa, sub îndrumarea doamnei profesor Lilia Șovan pe care o salut și îi mulțumesc pentru toate sfaturile pe care mi le a dat!

Cristina Dorobanțu: De curând am înțeles că ți-ai dezvoltat puțin aria și ai făcut și melodii din alt gen muzical, la care ai contribuit activ. Ce te inspiră să scrii? Ai vreun moment anume în care preferi să compui?

Amalia Tomoioagă: Noi ca și artiști trebuie să abordăm mai multe genuri muzicale și asta înseamnă că trebuie să facem de toate pentru toată lumea nu putem să rămânem doar acolo la muzica populară pentru că la evenimente avem nevoie de toate când dăm de toate și asta m a și făcut să aleg să când și alte genuri muzicale.Cristina Dorobanțu: Pe lângă muzică știu că mai ești pasionată de portul popular și creezi cu mâna ta coliere din mărgeluțe. Cum ai început? Ai multe costume?

Amalia Tomoioagă: Da, când am timp, puțină răbdare, îmi fac și zgărdani așa se spune la noi și pot să spun așa că portul tradițional pentru moroșeni, ce este așa ca și o carte de vizită adică nu poți să ieși din casă oricum să ieși nu știu trebuie coli să stea în sus ăă sugna să stea ca lumea când îți pui batic să stea frumos nu așa numai

l arunci pe cap și ieși afară.

Cristina Dorobanțu: Am văzut că alături de tine cântă atât prietenul tău cât și fratele tău. Cum este să-i ai alături?

Amalia Tomoioagă: Da și prietenul meu și fratele meu. Prietenul meu cântă la saxofon și fratele meu cum am spus la vioară. El este din același sat cu mine din comuna Măisei mai exact, era prieten cu fratele meu și așa practic ne-am intersectat. Ne cunoșteam de mai multă vreme dar nu am avut tangență.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Cristina Dorobanțu: Ce proiecte ai în derulare?

Amalia Tomoioagă: Am multe proiecte pregătite pe anul acesta, printre care o să vreau să aduc în fața oamenilor și o melodie pentru dansul mirilor și una pentru dansul nașilor pentru toți mirii care mă aleg și mă apreciază și multe altele pe care o să le dezvălui la momentul potrivit.

Cristina Dorobanțu: Cum te-ai întâlnit cu prietenul tău?

Amalia Tomoioagă: Cu prietenul meu cum spuneam, era prieten cu fratele meu și de acolo am mai început să vorbim și așa

Cristina Dorobanțu: Amalia, în zilele noastre majoritatea persoanelor de vârsta ta aleg alt gen de muzică. Ți-a fost vreodată teama că vei eșua că nu vei avea succes?

Amalia Tomoioagă: Nu mi-a fost teamă niciodată pentru că muzica populară pentru mine este prima mea dragoste și așa o să rămână mereu și cred cu tărie că trebuie să ducem cineva trebuie să ducă mai departe tradiția și dacă am alege toți alte genuri muzicale atunci tradiția s-ar pierde și ar fi mare păcat.

Cristina Dorobanțu: Spuneam că este ziua ta astăzi îți urăm din nou la mulți ani. Cum vei petrece?

Amalia Tomoioagă: Astăzi o să mai vizitez puțin Bucureștiul, după care am un drum lung până la Maramureș și o să petrec mâine în familie.

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Principala ipoteză a anchetatorilor în cazul tragediei din Cluj. O familie întreagă, descoperită moartă în curtea din spatele casei- radioimpuls.ro

Cristina Dorobanțu: Cel mai mai mare susținător al tău cine este?

Amalia Tomoioagă: Părinții mei, fratele meu și iubitul meu.

Cristina Dorobanțu: Cum te menții așa arăți foarte bine?

Amalia Tomoioagă: Mulțumesc frumos, să știi că mănânc foarte mult, nu știu, cred că am arderile bune, mai și gătesc.

Cristina Dorobanțu: Ce anume?

Amalia Tomoioagă: O ajut pe mami la pensiune, avem o afacere de familie în maramureș dacă doriți să veniți la Maramureș, uite am adus și cozonac de acasă îi făcut de mami dacă vreți să-l gustați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si