Un tată și-a forțat fiul de 11 ani să joace jocuri video timp de 17 ore fără să doarmă, după ce l-a surprins jucându-se cu smartphone-ul în pat la ora 1 noaptea.

Citește și: O fetiță de doar 2 ani a fost omorâtă în bătaie de tatăl său vitreg. Bărbatul a filmat-o pe micuță agonizând, în loc să sune după ajutoare

Întâmplarea a avut loc în orașul Shenzhen, provincia Guangdong, China, potrivit Daily Mail.

În loc să-i confiște telefonul, bărbătul l-a scos pe copil din pat, l-a pus pe un scaun și l-a forțat să se joace timp de 17 ore, chiar dacă aluneca de pe scaun de oboseală.

Copil forțat să se joace până la epuizare

Imagini care pot afecta emoțional privitorii îl arată pe băiat stând în pijama, epuizat, continuând să se joace pe smartphone.  

Citește și: Prințesa de 17 ani a Spaniei începe o pregătire militară de 3 ani. Când va moșteni tronul, Leonor va fi Comandantul suprem al Forțelor armate

Copilul și-a notat în jurnalul său: „Tata a aflat și m-a pedespsit. Ei bine, m-am trezit de mai multe ori. Oricum va fi toată ziua. De la 1:00 până la 18:00. M-am jucat non-stop timp de 17 ore”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Tot mai mulți copii sunt afectați de sindromul post-bronșiolită, numit „wheezing recurent"

Băiatul a mai notat că a fost obligat să joace „până i-a venit să vomite”.

Tatăl cel drastic a anulat pedeapsa doar când fiul său a izbucnit în lacrimi și a fost de acord cu un nou pact care să-i limiteze timpul de joc.

Puștiul a promis că nu se va mai juca pe telefon înainte de a merge la culcare!

Copiii din România cu vârste între 2 și 5 ani petrec în medie 3 ore pe ecrane, fie ele telefoane, tablete, televizor sau calculator, potrivit unui studiu realizat de D&D Research în urmă cu câțiva ani.

Statul pe ecrane crește o dată cu vârsta. La 9 ani, media de stat pe tabletă sau la calculator se apropie de 4 ore.

Citește și: Informații halucinante ies la iveală, în cazul uciderii copilei de 12 ani din Germania. Ce făceau criminalele fetei la o zi după fapta oribilă?

Timpul petrecut de copii în fața ecranelor poate scădea semnificativ, dacă părinții reușesc să stabilească și să impună reguli legate de accesul la acestea, dacă le oferă alternative precum ieșitul afară și dacă părinții înșiși reduc timpul petrecut la TV/telefon în preajma copiilor, spun psihologii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si