VIDEO - Un vânzător acuză polițiștii: M-au încătușat și bătut

Un vânzător dintr-o piață a Capitalei acuză că a fost pus la pământ cu forţa şi încătuşat pe nedrept de polițiști, pe motiv că nu are autorizaţie să vândă.

Iulian Ciurea, luni 26 octombrie 2020 , 19:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai mulţi oameni care aflau în Piaţa 16 februarie din Sectorul 1 în acel moment au devenit martori fără voie la scene de groază!
Din imaginile filmate de fiica celui înconjurat de poliţişti se înţelege că unul dintre oameni a vrut să se apropie să îl ajute pe bărbatul prăbuşit pe asfalt.
Întreg scandalul dintre poliţişti şi pieţari ar fi pornit după un apel la 112, care anunţa prezenţa unor vânzători ambulanţi în faţa pieţei.

Vânzătorul care acuză polițiștii că l-au bătut: Le-am zis că nu vând!

Poliţiştii de la secţia 5 au mers imediat la faţa locului şi au găsit o dubă plină cu varză, din care o femeie descărca marfa.
„Puneam in coş varza să merg să o descarc. A venit politia, a deschis uşile la dubă şi m-au intrebat ce faci? Vinzi? Le-am zis că nu vând, imi car marfa la tarabă!”, spune fiica bărbatului.
Atunci când poliţiştii au luat-o la intrebări pe femeie, in discuţie a intervenit tatăl acesteia, care ar fi incercat să le explice poliţiştilor că fiica lui doar descarcă marfa din dubă pentru a o aduce la tarabă.
- De cât timp vindeţi aici?
- De 30 de ani!
- Fiica de mică vinde? Avea 7 ani când a vândut aici! Tata a vândut prima dată aici, o punea pe scaun şi vindea la tarabă, spune omul bătut.

Polițiștii spun că vânzătorul care pretinde că a fost bătut nu avea acte

Poliţiştii i-au cerut bărbatului să se legitimeze, insă pieţarul nu avea actele la el.
„Parcă aveam droguri! Mi-au cerut actul. I-am zis ca domnule nu am buletinul la mine”, spune omul.
De aici spiritele s-au incins, iar bărbatul - a fost imbrâncit şi mai apoi încătuşat de poliţişti - totul sub privirile trecătorilor şi ale fiicei terifiate.
Bărbatul susţine că are toate autorizaţiile necesare, vinde varză in piaţă de când se ştie, până acum, nu au mai avut probleme cu poliţiştii.
„Mi-a dat o palmă de am văzut stele verzi! Apoi cu pumnul in cap, după ceafă, nici nu mai stiu! Trebuia să deschid uşa la maşină să urlu că mă bat in politie, să audă toată strada când mă duceau la secţia de poliţie!”, spune bărbatul.
Poliţiştii îi contrazic pe cei doi pieţari implicaţi in scandal și spun că bărbatul a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant.
Atât el cât şi fiica lui au fost amendaţi atât pentru că nu le-au prezentat documentele de identitate, pentru că i-au impiedicat pe agenţi să işi indeplinească obligaţiile de serviciu, dar şi pentru că nu ar fi respectat măsurile de protecţie impotriva răspândirii noului coronavirus.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si