VIDEO - Vacanța grăbește vaccinarea. Maratoanele se dovedesc un succes

Un maraton al extremelor! Asa pare să arate, la o privire de ansamblu, vaccinarea- maraton a acestui sfârșit de săptămână. A doua zi de vaccinare fără programare a adus în fața medicilor două categorii de persoane total diferite: vârstnicii trecuți de 70 de ani și adolescenții până în vârsta majoratului. Pentru mulţi dintre ei, apropierea vacanţei a grăbit decizia imunizării.

Author: Mircea Pop sâmbătă 08 mai 2021 , 18:30

Vacanța grăbește vaccinarea. Maratoanele se dovedesc un succes
Vacanța grăbește vaccinarea. Maratoanele se dovedesc un succes[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La Sala Palatului a fost iar zi plină astăzi. Cele 40 de fluxuri de vaccinare amenajate aici au funcționat la capacitate maximă, căci doritori de vaccin s-au găsit. Printre ei am întâlnit-o pe Lina, o tânără din Suedia, care locuiește de 7 ani în țara noastră:

”De curând am început să prind rădăcini și mai puternice aici în țară, însă nu am încă un medic de familie și alte relații de acest fel, iar asta a fost o variantă simplă, fiind străin”.

Foarte mulți tineri au venit să se vaccineze

Lina lucrează în turism, iar pentru ea a fost vital să se imunizeze cât mai curând:

Vaccinul este un lucru foarte benefic

. Lucrez în turism, sunt ghid turistic în România pentru turiștii din Suedia și îmi doresac ca lucrurile să revină la normal. Și vrem să revenim la muncă, deci e foarte bine”.

Citeste si: Maratonul Vaccinării în Capitală: Cinci persoane au fost vaccinate în fiecare minut

În aceeași situație este și prietena ei, Amanda: ”Cred că este o ocazie minunată pentru cei care nu sunt foarte siguri că vor să facă acest vaccin sau care nu pot să folosească tehnologia, să vină să se vaccineze.

7000 de persoane, vaccinate în 24 de ore

În 24 de ore, peste 7 mii de persoane s-au vaccinat în cadrul acestui eveniment organizat în București. Iar procentul majoritar a aparținut vârstnicilor și tinerilor cu vârsta de până în 18 ani.

Citeste si: VIDEO-Vaccinare maraton în Capitală. Imunizare în masă în două locații

Pentru persoanele cu comorbidități care vor să se imunizeze, există un traseu medical separat pentru vaccinare, în ambele locații în care se desfășoară maratonul: Sala Palatului și Biblioteca Națională. S-au raportat și câteva zeci de reacții adverse, dar au fost slabe ca intensitate și ținute sub control.

Centrele sunt deschise non-stop

La cele doua centre din Capitală deschise non-stop se poate veni fără programare, iar vaccinarea se face doar cu dozele Pfizer, în baza buletinului sau a pașaportului.

Citeste si: Germania autorizează vaccinarea tuturor adulţilor cu vaccinul AstraZeneca-Oxford

Vaccinarea continuă, insa, și în țară. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost unul dintre doctorii centrului Drive Thru din Oradea.

Până acum, la nivel național, au fost vaccinați peste 3 milioane și jumătate de români.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si