Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anunță că undeva la finalul lunii iunie- începutul lunii iulie va fi implementat certificatul verde care să permită persoanelor să călătorească în ţările Uniunii Europene.

Gheroghiță a ținut să precizeze că informaţiile furnizate în urma scanării codului QR nu sunt stocate în alte baze de date.

Când va fi gata certificatul verde

"Noi avem Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor care poate în orice moment să pună la dispoziţie aceste date.

Toate datele regăsite în acel cod QR protejează sută la sută datele cu caracter personal. Mai avem cealaltă bază de date, CoronaForms, în care se regăsesc toate datele şi confirmarea unui diagnostic de COVID-19, ceea ce trebuie să facem este să unificăm aceste baze de date, lucru de care se ocupă colegii noştri de la STS”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a vorbit despre cazurile de tromboză din România. Ce a transmis medicul

Cum va funcționa certificatul verde

Valeriu Gheorghiţă a explicat că persoanele pot solicita codul QR, acesta se poate descărca electronic, iar informaţiile pot fi scanate direct de pe telefon, în punctele de trecere a frontierei. Datele scanate nu vor fi stocate în alte baze de date.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Certificatul european de vaccinare, adoptat de către Parlament

"Esenţa rămâne aceeaşi, de a defini un risc scăzut al unei persoane de a fi purtător al virusului, de a-l transmite celor din jur.(...) Acest certificat de fapt scuteşte persoana respectivă de a se supune restricţiilor din anumite ţări, altfel, orice persoană poate să se testeze şi conceptul care se doreşte la nivel european este accesul gratuit la testare tocmai pentru a nu fi, într-un fel sau altul, condiţionată vaccinarea”, a mai afirmat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu: „Vrem ca toţi românii să-şi poată petrece concediul în ţară”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si