În săptămâna Patimilor, Valentin Sanfira și frumoasa lui soție Codruța, sunt alături de mine în studio pentru a ne vorbi despre primul cântec religios înregistrat de artist, dar și despre planurile lor de sărbători, a transmis Cristina Dorobanțu.

Valentin Sanfira și Codruța Filip, planuri de Paște

Valentin- Suntem în săptămâna patimilor și chiar vorbeam cu Codruța câtă însemnătate are pentru sufletul nostru, pentru că ne aducem aminte de copilărie, ne aducem aminte de postul pe care îl țineam cu bunicii, de fiecare seară, de denii, când

mergeam pe ulița satului. Cârduri de oameni se duceau spre biserică, îi mai vedem și astăzi în anumite sate din țară, mai ales la Codruța, unde tradiția se păstrează.

Citește și: VIDEO- Să mâncăm corect de sărbători. Alimentele pe care abia le așteptăm, trebuie să fie consumate în funcție de câteva reguli de bază

Cristina- Ați ținut post, Codruța?

Codruța- Am ținut post, acum nu știu, nu e un motiv de laudă, cred că e foarte important să postim sufletește mai mult, știi, decât trupește. Ne străduim ca în fiecare an, măcar așa în fața lui Dumnezeu să fim demni și cât se poate de curați, mai ales în săptămâna asta importantă, pentru noi poate cea mai importantă săptămână din an, și cea care este cu o semnificație aparte pentru toți oamenii.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Cristina- Valentin, sunt superbe cadrele, unde ai filmat videoclipul?

Valentin- Am fost împreună cu Codruța și cu prietenul nostru Achim și soția lui Selin, în Prahova. N-am ales mănăstirea. Ne-am urcat în mașină, am spus-o să găsim noi în Prahova o mănăstire, o biserică, să filmăm. La prima biserică n-am găsit preot acolo cu care să discutăm și am ajuns mai departe la mănăstirea Verbila sau Vărbila.

Acum e scrisă, dar pe vremuri așa se numea. Datează din 1500 și un pic. Este una dintre cele mai vechi mănăstiri din țara noastră. O istorie deosebită, aici s-a închinat și Mihai Viteazu. Foarte mulți domnitori au trecut pe aici, și părintele Gheorghe Dițu ne-a primit cu o căldură nemaipomenită, părintească.

Ne-a lăsat să filmăm, totul era curat, așezat, iar aceste ziduri vechi de sute și sute de ani îți dădea o energie aparte. Încă există în această mănăstire veche picturile străvechi, care au o semnificație aparte și sunt diferite de tot ce vedem noi. În bisericile noi. Ce să vă spun, este primul cânt religios imprimat de mine.

Sunt fericit că am reușit să cânt și pentru Dumnezeu, că întotdeauna când ne duceam la spovedanie sau la biserică, preotul ne spune: ,,Dar să nu uitați să-i cântați și lui''.

Citeste si: Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit și lecțiile învățate de la familie. „Cred că părinții mei nu și-ar dori ca noi să suferim”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede clar ca e jeg"- radioimpuls.ro

Cum toată suferința trupească unui singur om e spusă și cântată într-un cântec cutremurător, zic eu mai ales că cititul în sine este unul aparte. Ierusalimul, care trece de ani de zile prin război și chiar și în această perioadă, când noi voiam să ne ducem la Ierusalim, stăm departe de mormântul sfânt și de locurile sfinte, datorită acestor necazuri mari.

Cristina- Codruța, ultima melodie lansată împreună a avut mare succes. Vă gândiți la o nouă colaborare pe viitor?

Codruța- Da, sigur că da. Nu este, nu este singura pe care o avem împreună. ,,Floare rară, inimă'', pentru că așa se numește, noi am mai colaborat pentru publicul nostru frumos, care să știi că întotdeauna ne scrie și primim mesaje extraordinar de frumoase din partea lor și mesaje prin care ne transmit că ar trebui să cântăm mai des împreună.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si