VIDEO-Viața decurge ca acum câțiva ani în așa-zisele comune fără COVID

În plin val trei al pandemiei care ucide - de la o zi, la alta - tot mai mulți români, câteva așezări din zona Moldovei par să fie la adăpost de boală.

Iulian Ciurea, joi 25 martie 2021 , 19:36

Ce spun persoanele care locuiesc la țară despre COVID-19
Ce spun persoanele care locuiesc la țară despre COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La o aruncătură de băț de municipiul Galați, se află comuna Vlădești ai cărei locuitori își duc traiul, parcă sub un glob de sticlă; în vreme ce reședința de județ a sărit de pragul critic cu 3 infectări la mia de locuitori,

aici boala stă cuminte, la graniță- cel puțin așa pare din însemnările autorităților, care de săptămâni bune nu consemnează niciun bolnav. Un paradox dacă ne gândim că aici nimeni nu poartă mască:

Comunitatea numără aproximativ 2 000 de oameni- aproape toți hotărâți să ignore boala. Mai mult, simpla discuție despre purtarea măștii, îi amuză.

Oamenii din unele comune își văd de viață ca și cum n-ar exista COVID

Ca pe altă lume, vânzătoarea admite, nonșalant, că știe legea, dar n-o respectă. Prin natura meseriei, intră în contract cu sute de clienți și totuși, gândul că i-ar putea îmbolnăvi n-o face să tresară:

„Au murit unii, dar au murit de alte boli, nu de boala asta”, spun oamenii.

Astfel de teritorii- pesemne libere de covid- sunt vreo 10, numai în acest județ.

Ca să aflăm cum au reușit să se ferească de boală deși nu poartă mască, am intrat într-una din primării, unde nimeni nu prea poartă mască înăuntru.

„Doamnă, la țară, la noi, nu prea se circulă și nu se ia mult legătura cu cei din oraș și cred că asta e cel mai mare secret, că nu se duc în oraș, la Galați. Regulile se respectă, la intrarea în magazin, în instituții”, crede primarul.

Un număr mai mare de teste COVID ar revela situația reală

Scenariul relaxării totale se repetă, tras la indigo, și în localitatea vecină, Oancea, unde n-au fost raportate deloc cazuri în ultimele 14 zile.

Conform datelor furnizate de Prefectura Galați, doar în ultimele trei zile aici au fost confirmate 317 cazuri noi, din 1210 teste efectuate. Situația ar fi mai dramatică dacă numărul testelor ar fi mai mare. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Culiță Sterp a cedat nervos la Survivor România 2021! A fost căutat de poliție peste... Culiță Sterp a cedat nervos la Survivor România 2021! A fost căutat de poliție peste tot. Ce s-a întâmplat?
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si