Vineri, 20 decembrie, este sărbătoare mare în rândul creștinilor

Vineri, 20 decembrie este sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși. Calendarul ortodox prăznuiește nu mare sfânt.

Author: G.B. joi 19 decembrie 2019 , 12:08

Vineri, 20 decembrie sărbătoare mare în rândul creștinilor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe data de 20 decembrie, românii prăznuiesc un sfânt important. Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul este pomenit de enoriași în Postul Crăciunului. Ignatie Teoforul este unul dintre oamenii care au suferit foarte mult pentru religie.

Vineri, 20 decembrie sărbătoare mare în rândul creștinilor

Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul a fost arestat în urma persecuției creștinilor, din perioada domniei lui Traian. Cu toate acestea, Sfântul Ignatie și-a demonstrat de multe ori dragostea față de Mântuitor și a luptat neîncetat împotriva celor care susțineau că Hristos a avut doar un trup aparent.

Vineri, 20 decembrie sărbătoare mare în rândul creștinilor

Citeste si: Casa fotbalistului Nelson Semedo de la Barcelona a fost spartă de hoţi

Sfântul Ignatie, cel pomenit în calendar în fiecare an, în ziua de 20 decembrie, chiar în Postul Crăciunului a fost, mai întâi, ucenic al Sfântului Ioan. Ceva mai târziu a devenit episcop al Antiohiei.

Citeste si: Mai cresc pensiile cu 40%? E bomba anului! Premierul a făcut anunțul

Cea mai puternică rugăciune din Postul Crăciunului

În ziua de 20 decembrie este bine să spui cea mai importantă rugăciune din Postul Crăciunului, despre care se spune că este făcătoare de minuni.

„Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să

petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Citeste si: VIDEO| Cadourile pentru profesori, ilegale. Ce discută părinții pe grupurile de WhatsApp

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si