Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!
Vinete umplute cu carne tocată: Vă prezentăm o rețetă simplă și foarte gustoasă de vinete umplute cu carne tocate. Este rețeta ideală pentru serile de vară, degustată în familie!

Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!
In articol:
Vinete umplute cu carne tocată: Iată cum se fac vinetele umplute cu carne tocată! Sunt foarte fragede și suculente, ușor picante, un deliciu!
Vezi cât de simplu și rapid se prepară vinetele umplute cu carne tocată, o rețetă savuroasă!
Vinete umplute cu carne tocată- Ingrediente
- 3-4 vinete
- 200 g ciuperci
- 500 g carne de vită tocată
- 2-3 cepe
- sare
- piper negru
- 100 g caşcaval
- 50 g parmezan
- 400 g roşii
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 3-4 linguri pesmet
- 1 lingura unt
- smântână
- 2-3 fire cimbru
Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă
Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!
Vinete umplute cu carne tocată- Mod de preparare
Mai întâi, vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Mai apoi, vinetele se lasă la scurs cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele.
După care, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt.
Se înăbuşă în ulei şi se adaugă carnea tocată. Se călesc şi, după ce au scăzut, se adaugă condimentele după gust, piureul de roşii şi cimbrul. Se mai lasă 5-6 minute şi se opreşte focul.Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului
Citeste si: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro
Citeste si: Vinete cu ceapă: Reţeta tradiţională românească
Urmează să curățați ciupercile, apoi acestea se taie jumătăţi. Se umplu vinetele cu compoziţia de carne, se pun ciupercile, pesmet şi parmezan, pe deasupra, şi se aşază în tava tapetată cu unt şi pesmet.
Vinetele se lasă la cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească 40 de minute. După ce sunt gata, se servesc cu parmezan şi smântână şi se ornează cu verdeață după preferințe. Poftă bună!
Citeste si: Reţete cu dovlecei: Cele mai delicioase mâncăruri de vară!


