Vinete umplute cu carne tocată: Iată cum se fac vinetele umplute cu carne tocată! Sunt foarte fragede și suculente, ușor picante, un deliciu!

Vezi cât de simplu și rapid se prepară vinetele umplute cu carne tocată, o rețetă savuroasă!

Vinete umplute cu carne tocată- Ingrediente

  •  3-4 vinete
  •  200 g ciuperci
  •  500 g carne de vită tocată
  •  2-3 cepe
  •  sare
  •  piper negru
  •  100 g caşcaval
  •  50 g parmezan
  •  400 g roşii
  •  3-4 linguri ulei de măsline
  •  3-4 linguri pesmet
  •  1 lingura unt
  •  smântână
  •  2-3 fire cimbru

Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă

Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!

Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!

Vinete umplute cu carne tocată- Mod de preparare

Mai întâi, vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Mai apoi, vinetele se lasă la scurs cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele.

După care, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se înăbuşă în ulei şi se adaugă carnea tocată. Se călesc şi, după ce au scăzut, se adaugă condimentele după gust, piureul de roşii şi cimbrul. Se mai lasă 5-6 minute şi se opreşte focul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Vinete cu ceapă: Reţeta tradiţională românească

Urmează să curățați ciupercile, apoi acestea se taie jumătăţi. Se umplu vinetele cu compoziţia de carne, se pun ciupercile, pesmet şi parmezan, pe deasupra, şi se aşază în tava tapetată cu unt şi pesmet.

Vinetele se lasă la cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească 40 de minute. După ce sunt gata, se servesc cu parmezan şi smântână şi se ornează cu verdeață după preferințe. Poftă bună!

Citeste si: Reţete cu dovlecei: Cele mai delicioase mâncăruri de vară!

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si