Viorica Dăncilă: Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea

Premierul Viorica Dăncilă susţine că moţiunea de cenzură nu va trece, iar Guvernul nu va cădea, bazându-se pe ”responsabilitatea parlamentarilor”. Dăncilă susţine că moţiunea este ”subţire”, iar cei care au depus-o nu au un program de guvernare.

Author: R.B. miercuri 09 octombrie 2019 , 21:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Eu cred în responsabilitatea parlamentarilor. Cred că mulţi dintre membrii Parlamenului, chiar şi dintre cei care au semnat această moţiune, mâine nu o vor vota””, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, Viorica Dăncilă.

Aceasta a explicat că moţiunea este ”subţire”, iar cei care au depus-o nu au un program de gvernare.

Citeste si: VIDEO| Tensiune maximă și negocieri intense înaintea moțiunii de cenzură. Ziua decisivă pentru Viorica Dăncilă

Dăncilă a spus că parlamentarii vor trebui să explice în teritoriu, primarilor, ce se întâmplă cu finanţările prin PNDL, să le spună pensionarilor de ce au votat împotriva partidului care le-a crescut pensiile, să le spună prietenilor şi rudelor de ce au votat împotriva PSD.

Dăncilă a afirmat, de asemenea, că parlamentarii PSD nu au ajuns în legislativ “pe persoană fizică”. 

Citeste si: Viorica Dăncilă și soțul ei, venituri de 11.000 euro pe lună! Cristinel Dăncilă a câștigat mai mult decât consoarta-premier

“Nimic nu va justifica faptul că ai votat pentru o politică de austeritate, pentru a aduce în loc nimic, pentru a duce ţara în instabilitate”, a adăugat premierul. 

Viorica Dăncilă consideră că “în nicio ţară în care există democraţie, în niciun stat membru al Uniunii Europene” preşeedintele nu este cel care să vrea să dea jos Guvernul.

“Nu este normal ca preşedintele României care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, indiferent de culoarea politică, trebuie să fie preşedintele tuturor. Vedem un abuz pe care nici măcar Traian Băsescu nu şi l-a permis: preşedintele se compotră ca un lider de partid, nu este normal. Vrea al doilea mandate, vrea «Guvernul meu» şi vrea şi ”Parlamentul meu” a spus Dăncilă.

Aceasta l-a acuzat pe şeful statului că a uitat de separaţia puterilor în stat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si