Virgil Musta: Sistemul medical va fi copleșit/ Trebuie luate măsuri drastice

Sunt necesare măsuri rapide și eficiente, în caz contrar, sistemul sanitar va fi copleșit, a declarat medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Alex Dumitrescu, vineri 31 iulie 2020 , 20:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

România va putea evita situația Italiei de la începutul pandemiei doar dacă vor fi luate măsuri clare.

„Cea mai mare îngrijorare e că pandemia e pe trend ascendent. Pe zi ce trece, doborâm noi recorduri din punct de vedere al numărului de cazuri și al formelor severe și al deceselor. Acest lucru face ca, dacă nu se iau măsuri rapide și eficiente, sistemul de sănătate să fie copleșit.

În cele 3 luni, n-am avut probleme în ceea ce privește capacitatea de a manageria aceste cazuri. Acum sunt deja probleme în anumite zone ale țării. Nu mai sunt locuri în spitale, suntem nevoiți să transformăm pacienții dintr-o zonă în alta și asta pentru încă puțin timp, pentru că dacă pandemia continuă să crească în acest ritm, vom avea situația Italiei, unde spitalele au fost copleșite, sistemul a căzut și pacienții n-au mai avut unde să se interneze”, a declarat Virgil Musta, pentru Digi 24.

„Acolo trebuie luate măsuri drastice”

În două, trei săptămâni vor fi vizibile primele rezultate, a preciat Virgil Musta.

„Dacă aceste măsuri sunt respectate, în primele două, trei săptămâni vom avea primele rezultate. Aceste măsuri trebuie adaptate, unele accentuate, altele relaxate, în funcție de situația concretă, de zonele concrete, activitățile care produc focarele. Suntem într-o dinamică permanentă și dacă avem înțelepciune vom reuși să trecem nu doar prin măsurile de restricții, dar unde nu se înțelege că trebuie să respectăm regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice.”

Număr record de decese și de pacienți la ATI

Potrivit datelor transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 50.886 infectări în România. În ultima zi, au fost înregistrate 39 de noi decese. De asemenea, la ATI sunt internați 409 pacienți. Numărul de teste raportat a fost de 24.997, dintre care peste 2.200 au fost prelucrate anterior ultimelor 24 de ore.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Este o scădere ușoară față de bilanțul de joi când au fost raportate peste 1300 de cazuri noi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si