Voiculescu: „Testarea tuturor persoanelor simptomatice şi a tuturor persoanelor care sunt contacţi ai celor identificaţi pozitiv cu COVID-19”

Vlad Voiculescu a afirmat că nu este o garanţie deschiderea şcolilor pe 8 februarie, ci o promisiune şi un obiectiv al Guvernului, dacă situaţia epidemiologică o va permite.

Author: Georgiana Balaban vineri 15 ianuarie 2021 , 19:44

vlad voiculescu vaccinarea în românia
Vlad Voiculescu - despre vaccinarea în România.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătăţii a adăugat că tot personalul din învăţământ intră în etapa a doua de vaccinare care a început vineri şi vor fi testate toate persoanele simptomatice şi cele care au fost contacţi ai unor persoane infectate cu noul coronavirus.

El a mai spus că va fi elaborat un ghid de bune practici de către Minister care să fie pregătit înainte de începerea şcolilor pe 8 februarie.

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

„Preşedintele a anunţat că de pe 8 februarie vor fi deschise şcolile, în anumite condiţii de siguranţă şi epidemiologice. Mai precizez, dacă trendul rămâne acelaşi pe care îl vedem astăzi, respectiv dacă lucrurile chiar se îmbunătăţesc. Nu e o garanţie, dar ese o promisiune, este o promisiune că dacă evoluţia lucrurilor ne permite lucrul acesta, atunci e un obiectiv pentru acest Guvern să deschidă şcolile. Nu o vom face fără măsuri de precauţie.

Şi între măsurile de precauţie vor fi următoarele: vaccinarea personalului din învăţământ, vaccinarea învăţătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învăţământ este în etapa a doua, etapă deschisă astăzi. Al doilea lucru este testarea tuturor persoanelor simptomatice şi a tuturor persoanelor care sunt contacţi ai celor identificaţi pozitiv cu COVID-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică şi intră în contact cu altcineva din şcoală sau lucrează în aceeaşi şcoală, va fi imediat testat cu teste antigen, fie că e copil, fie că e adult. Oricine are simptome va fi testat. Dacă un copil este depistat pozitiv, atunci toţi copiii vor fi testaţi. Colegii mei vor lucrează acum şi peste week-end la uin ghid de bune practici pentru şcoli care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate acum pentru începerea şcolii pe 8 februarie. Toate măsurile luate până acum în şcoli vor fi şi mai strict supravegheate şi aplicare – vorbesc despre decalarea programului şcolar, purtarea corectă a măştii, igienizarea mâinilor”, a declarat Vlad Voiculescu, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.

Ce a declarat Ministrul Sănătății 

Ministrul Sănătăţii a declarat că „testarea va fi una rapidă cu teste antigen” şi dacă este necesară schimbarea definiţiei de caz pentru a putea fi făcută testarea, atunci va fi efectuată această modificare.

Citeste si: Ce spune Raed Arafat despre a doua campanie de vacinare: "Nu e chestie de modificare de prospect"

vlad voiculescu vaccinarea în românia
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

„Am avut până adineaori o discuţie foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii şi alte personalităţi din domeniu. Tema discuţiei a constat în: deschidem sau nu deschidem şcolile pentru învăţământul faţă în faţă. Şi pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuţie – la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluţiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea şcolilor se redeschid, elevii se întorc la şcoală”, a anunţat Iohannis, care a adăugat că acest lucru se va întâmpla în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si