Voiculescu: „Testarea tuturor persoanelor simptomatice şi a tuturor persoanelor care sunt contacţi ai celor identificaţi pozitiv cu COVID-19”

Vlad Voiculescu a afirmat că nu este o garanţie deschiderea şcolilor pe 8 februarie, ci o promisiune şi un obiectiv al Guvernului, dacă situaţia epidemiologică o va permite.

Georgiana Balaban, vineri 15 ianuarie 2021 , 19:44

vlad voiculescu vaccinarea în românia
Vlad Voiculescu - despre vaccinarea în România.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătăţii a adăugat că tot personalul din învăţământ intră în etapa a doua de vaccinare care a început vineri şi vor fi testate toate persoanele simptomatice şi cele care au fost contacţi ai unor persoane infectate cu noul coronavirus. El a mai spus că va fi elaborat un ghid de bune practici de către Minister care să fie pregătit înainte de începerea şcolilor pe 8 februarie.

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

„Preşedintele a anunţat că de pe 8 februarie vor fi deschise şcolile, în anumite condiţii de siguranţă şi epidemiologice. Mai precizez, dacă trendul rămâne acelaşi pe care îl vedem astăzi, respectiv dacă lucrurile chiar se îmbunătăţesc. Nu e o garanţie, dar ese o promisiune, este o promisiune că dacă evoluţia lucrurilor ne permite lucrul acesta, atunci e un obiectiv pentru acest Guvern să deschidă şcolile. Nu o vom face fără măsuri de precauţie. Şi între măsurile de precauţie vor fi următoarele: vaccinarea personalului din învăţământ, vaccinarea învăţătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învăţământ este în etapa a doua, etapă deschisă astăzi. Al doilea lucru este testarea tuturor persoanelor simptomatice şi a tuturor persoanelor care sunt contacţi ai celor identificaţi pozitiv cu COVID-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică şi intră în contact cu altcineva din şcoală sau lucrează în aceeaşi şcoală, va fi imediat testat cu teste antigen, fie că e copil, fie că e adult.

Oricine are simptome va fi testat. Dacă un copil este depistat pozitiv, atunci toţi copiii vor fi testaţi. Colegii mei vor lucrează acum şi peste week-end la uin ghid de bune practici pentru şcoli care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate acum pentru începerea şcolii pe 8 februarie. Toate măsurile luate până acum în şcoli vor fi şi mai strict supravegheate şi aplicare – vorbesc despre decalarea programului şcolar, purtarea corectă a măştii, igienizarea mâinilor”, a declarat Vlad Voiculescu, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.

Ce a declarat Ministrul Sănătății 

Ministrul Sănătăţii a declarat că „testarea va fi una rapidă cu teste antigen” şi dacă este necesară schimbarea definiţiei de caz pentru a putea fi făcută testarea, atunci va fi efectuată această modificare.

Citeste si: Ce spune Raed Arafat despre a doua campanie de vacinare: "Nu e chestie de modificare de prospect"

vlad voiculescu vaccinarea în românia
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând

din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

„Am avut până adineaori o discuţie foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii şi alte personalităţi din domeniu. Tema discuţiei a constat în: deschidem sau nu deschidem şcolile pentru învăţământul faţă în faţă.

Şi pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuţie – la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluţiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea şcolilor se redeschid, elevii se întorc la şcoală”, a anunţat Iohannis, care a adăugat că acest lucru se va întâmpla în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Dan Barna, despre relația cu Nicușor Dan: "Aș avea un conflict..." Dan Barna, despre relația cu Nicușor Dan: "Aș avea un conflict..."
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești
monitorulcj.ro
Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si