Vladimir Putin, amenințări fără precedent. "Le vom sparge dintii"

Președintele rus Vladimir Putin a făcut, joi, amenințări de o violență fără precedent la adresa altor state.

Author: Razvan Ilie joi 20 mai 2021 , 17:36

Vladimir Putin: "Le vom sparge dinții"[Sursa foto: stiri.md]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a avertizat pe toți cei care consideră că Rusia este prea mare și care vor să înhațe ceva din teritoriul rusesc că își vor "pierde dinții".

" Toţi vor să ne muşte de ceva şi să înhaţe ceva de la noi. Însă, ei trebuie să ştie, cei care intenţionează să facă asta, că noi le vom sparge dinţii tuturor, astfel ca ei să nu mai poată muşca", a subliniat preşedintele Rusiei.

Citeste si: Ministrul de Externe, despre desfăşurarea de forţe a Rusiei la Marea Neagră: "O acţiune de intimidare"

Potrivit lui Putin, unii "se încumetă să afirme public că bogăţiile siberiene aparţin în mod injust unei singure ţări". "Este ciudat să auzi asemenea lucruri, însă ele se fac uneori auzite", a spus el, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ce mesaj a transmis Vladimir Putin către România

"Oponenţii noştri nu au nevoie de o ţară precum Rusia" 

Vladimir Putin este convins că mulţi continuă să pună piedici Federaţiei Ruse, pentru că mulţi oponenţi pur şi simplu nu au nevoie şi se tem de o astfel de ţară.

" Indiferent ce am face noi, indiferent cât de tare am dori să le satisfacem poftele celor care încearcă să ne pună piedici, oricum ei vor continua să facă aceasta, pentru că mulţi dintre oponenţii noştri nu au nevoie de o astfel de ţară precum Rusia", a declarat el.

Președintele Federației Ruse a spus că țara nu urmează calea militarizării economiei sale, ci va răspunde cu duritate tuturor celor care încearcă să invadeze teritoriul său.

Citeste si: Atac armat pe o stradă din Rusia. Cel puțin trei morți

Vladimir Putin: URSS este, de fapt, Rusia istorică

Potrivit lui Putin, unii consideră Rusia prea mare chiar şi după ce ea şi-a pierdut "o bună parte din teritoriile istorice după destrămarea Uniunii Sovietice".

"Uniunea Sovietică nu este nimic altceva decât Rusia istorică, doar că ea se numea altfel şi conţinutul ideologic era, desigur, altul, însă din punct de vedere geopolitic aceasta este Rusia istorică", a afirmat preşedintele rus. "Chiar şi după ce o treime din potenţial a fost pierdut, oricum pentru unii Rusia este prea mare", a constatat Putin, dând în acest context un citat din ţarul Alexandru al III-lea al Rusiei: "De imensitatea noastră se tem toţi".

Vladimir Putin a subliniat că Rusia are "cele mai moderne forţe nucleare de descurajare din lume" şi a amintit că Federaţia Rusă s-a dotat cu un nou tip de armă strategică: sistemul de rachete "Avangard" cu rază de acţiune intercontinentală şi care poate dezvolta o viteză hipersonică. El a mai menţionat "noile complexuri aviatice", "navele şi submarinele, cele mai moderne aparate fără pilot".

Cu toate acestea, Vladimir Putin a susţinut că Rusia nu îşi militarizează economia şi că procentul din PIB alocat pentru apărare se reduce în fiecare an. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si