Vladimir Putin: Confruntarea militara dintre Rusia si Statele Unite "taraste lumea intr-o noua dimensiune"

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca razboiul dintre Rusia si SUA taraste lumea „intr-o noua dimensiune”, ceea ce il ingrijoireaza.

A.C., duminică 19 iunie 2016 , 19:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Oamenii nu simt nici un pericol si este alarmant pentru mine. Putem vedea ca taram lumea intr-o dimensiune cu totul noua. Si asta este problema", a declarat Putin, la o intalnire cu directorii celor mai importante agentii de stiri din lume organizat de Tass in perioada Forumului Economic International de la Sankt Petersburg, informeaza hotnews.ro.

Putin a mai precizat ca sistemul american de aparare antiracheta in Europa poate fi utilizat impotriva Federatiei Ruse.

"Nu stiu catre ce va conduce (instalarea sistemului de aparare antiracheta al SUA in Europa), dar stiu sigur ca va trebui sa raspundem," a subliniat Putin, adaugand, zambind, ca este sigur ca, in orice caz, Rusia "va fi din nou acuzata de comportament agresiv, desi este doar o reactie."

"Este clar ca va trebui sa ne asiguram nu doar propria noastra securitate. Este vital pentru noi sa fie asigurat echilibrul strategic in lume", a mai spus presedintele rus.

"Echilibrul strategic a asigurat o lume fara conflictele armate majore in ultimii 70 de ani, si este un lucru pozitiv, cu toate ca se bazeaza pe o amenintare reciproca, dar a asigurat pacea globala pentru noi timp de mai multe decenii. Cum poate sa fie distrus? Mi se pare ca este foarte periculos. Sunt convins de asta ", a mai spus Putin.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si