Doar 15% dintre ruşi au afirmat că nu susțin acţiunea preşedintelui Vladimir Putin, procentul fiind în scădere cu 12% față de luna trecută, iar 2% au spus că nu au nicio părere.

Citeste si: 8 români din 10 urmăresc evenimentele războiului din Ucraina. Peste 60% dintre aceștia se tem că România ar putea fi invadată de ruși

Potrivit rezultatelor sondajului, premierul Mihail Mişustin a câștigat 11 puncte procentuale, reprezentând astfel 71%, în creștere faţă de 60% în luna februarie, iar guvernul său 15 puncte, adică 70% faţă de 55% în luna februarie.

Citeste si: Peste 120 de IP-uri, majoritatea din Rusia, caută posibile vulnerabilități IT din România

Sondaje precedente făcute publice în ultimele săptămâni relevau deja o cotă de popularitate de 80% sau mai mare pentru Vladimir Putin, dar acestea erau realizate de institute proguvernamentale de sondare a opiniei publice.

Cum justifică Vladimir Putin invazia din Ucraina

Liderul de la Kremlin a justificat ofensiva militară rusă împotriva Ucrainei acuzându-i vecinul de orchestrarea unui genocid împotriva rusofonilor şi că ar servi drept trambulină pentru NATO, o ameninţare existenţială pentru Rusia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: Zelenski vorbește luni în Parlamentul României- deputat PNL

Acest mesaj este redat zilnic de mass-media pro-Kremlin, în timp ce vocile critice au fost constrânse la tăcere sau la exil, sub ameninţarea unor grele pedepse penale în cazul unor afirmaţii care denigrează acţiunea armatei

ruse.

Federația rusă a blocat, de asemenea, unele dintre cele mai mari reţele de socializare din lume- Facebook, Twitter, Instagram, TikTok-, acuzându-le de promovarea unei linii împotriva Rusiei.

Citeste si: Vladimir Putin i-a transmis premierului italian, Mario Draghi, că nu este momentul pentru încetarea focului în Ucraina

Igor Iakovenko, un cunoscut publicist rus, a afirmat la începutul săptămânii, într-un interviu pentru portalul ucrainean Obozrevatel, că, din păcate, nu există niciun fel de societate rusă la ora actuală.

În Rusia există doar indivizi separaţi, dintre care unii sunt mai bine informaţi decât alţii cu privire la războiul declanşat de Kremlin în Ucraina.

Actuala cotă de popularitate a lui Vladimir Putin se apropie de cea pe care o înregistrase după anexarea Crimeii în 2014, de aproximativ 86-88%, potrivit media ruse.

Citeste si: Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți. Ministerul rus al apărării susține că recrutarea nu are nicio legătură cu Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si