Vloggerii sunt penalizabili dacă incită la violenţă, la ură pe criterii sociale, de rasă, sex, orientare sexuală sau apartenență politică.

Ce valoare vor avea amenzile

Membrii CNA vor putea da amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei, în funcţie de gravitatea mesajului transmis.

De asemenea, CNA va putea să ceară platformelor date despre cine se află în spatele unui utilizator.

Citeste si: Vloggerul din Spania care a batjocorit un cerşetor român, iar ulterior a publicat înregistrările, a fost condamnat definitiv

"Furnizorii de platformă de partajare a materialelor video (...) au obligaţia de a comunica datele de contact ale utilizatorului respectiv într-un termen care nu depăşeşte 48 de ore, sub sancţiunea unei amenzi de până la 30.000 lei/zi de întârziere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Furnizorii de platformă de partajare a materialelor video vor informa utilizatorul în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii cu privire la faptul că datele de contact ale acestuia vor fi puse la dispoziţia Consiliului. ”

Vlogerii se pot alege cu contul blocat

Amenzile pentru creatorii de conţinut sunt prevăzute în noua Lege a audiovizualului, care are un capitol întreg dedicat "platformelor de partajare".

Noile prevederi ar alinia legislaţia românească la normele europene.

Citeste si: VIDEO- Românii călătoresc mai mult de când s-au ridicat restricțiile

Cea mai dură sancțiune este pentru săvârşirea de infracţiuni de incitare la terorism sau care aduc atingere securităţii sau sănătăţii publice.

Dacă greşelile sunt repetate, pe lângă amenzi, vloggerii se vor alege cu contul blocat maximum doi ani, scrie Observator. 

Citeste si: Petre Daea a intrat "în pâine" la Ministerul Agriculturii. "Dragi făuritori de hrană ai țării, mă veți regăsi la locul faptelor!"

Alte încălcări grave ţin de protecţia minorilor, pornografie, violenţă nejustificată sau care incită la ură şi discriminare. 

Citeste si: Dragoș de la Casa Iubirii dezvăluie adevărul despre Maria: "Nu am empatizat destul"

VIDEO: Vlad Munteanu, vlogger: „Creatorii vor continua să își vadă de conținutul lor, ca și până acum!”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si