În video, Zelenski critică decizia Canadei de a permite exportul unei turbine vitale pentru a ajuta la repararea gazoductului Nord Stream 1. 

Zelenski spune că Rusia nu a jucat niciodată după reguli în sectorul energetic 

”În primul rând, Ministerul Afacerilor Externe a fost nevoit să convoace reprezentantul Canadei în ţara noastră din cauza unei excepţii absolut inacceptabile de la regimul de sancţiuni împotriva Rusiei.

Nu este vorba doar despre nişte turbine Nord Stream pe care Canada nu ar trebui să le aibă, dar pe care totuşi a decis să le predea- să o predea, de fapt, Rusiei. Este vorba despre reguli comune”, a afirmat Zelenski, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.  

Zelenski a numit Rusia un stat terorist care încalcă sancțiunile.

Citeste si: VIDEO- Incident șocant la Moscova. Un bărbat s-a stins din viață după ce un copac a căzut peste el pe Bulevardul Ucrainei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

”Decizia privind excepţia de la sancţiuni va fi percepută la Moscova exclusiv ca o manifestare de slăbiciune. Aceasta este logica lor. Şi nu există nicio îndoială că Rusia va încerca nu doar să limiteze cât mai mult posibil, ci să oprească complet furnizarea de gaze către Europa în cel mai acut moment.

Pentru asta trebuie să ne pregătim acum, asta este ceea ce este provocat acum”, susţine Zelenski.  

Președintele ucrainean este de părere că Rusia nu trebuie să aibe parte de concesii

”Desigur, această decizie privind o turbină, care duce la multe alte probleme, poate fi încă revizuită. Rusia nu a jucat niciodată după reguli în sectorul energetic şi nu va juca acum decât dacă vede tărie”, a mai declarat Zelenski.

 

Citeste si: Vladimir Putin nu mai vrea să fie numit "președintele" Rusiei. Naționaliștii pro-Kremlin cer termenul de "conducător"

Zelenski critică decizia Canadei, care va returna Germaniei o turbină reparată care este necesară pentru gazoductul Nord Stream 1.

În același timp, Canada va anunța noi măsuri împotriva Rusiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si