Vor avea loc alegeri anul acesta? Răspunsul vicepremierului Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate. În acest moment, autorităţile evaluează pericolul organizării scrutinului şi impactul asupra sănătăţii publice.

R.B., sâmbătă 11 iulie 2020 , 19:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Nu veţi avea nicio surpriză neplăcută din partea noastră să ne vedeţi cramponându-ne de organizarea unor alegeri, care sunt necesare, punând în pericol sănătatea publică”, a punctat însă Turcan.

Măsuri speciale pentru alegeri

“Organizarea în sine a alegerilor poate fi făcută în condiţii de sănătate publică optime. Adică toate birourile de secţii de votare să aibă o dispersare a membrilor secţiilor de votare corespunzătoare, să se dezinfecteze instrumentele cu care se votează şi practic oamenii să se ducă în procesul electoral fără a fi supuşi niciunui pericol. Ce reprezintă însă o îngrijorare şi pentru noi şi pentru specialişti este pregătirea alegerilor, modul în care partidele îşi vor face campanie pentru că nu toţi înţeleg că trebuie să se readapteze şi că pot să folosească mult mai mult comunicarea online, că pot să folosească platformele sociale”, a afirmat Turcan. 

Citeste si: Ce se va întâmpla cu anul școlar care va începe în toamnă

Organizarea alegerilor, incertă

“Eu cred că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate şi să evaluăm pericolul organizării alegerilor sub impactul sănătăţii publice a oamenilor. Însă îmi e greu acum, nu am toate datele să vă spun dacă este extrem de periculos să organizezi alegeri. Datele şi precedentele ne arată că poţi să organizezi alegeri. (…) Nu veţi avea nicio surpriză neplăcută din partea noastră să ne vedeţi cramponându-ne de organizarea unor alegeri care sunt necesare punând în pericol sănătatea publică. Avem un cadru care merge în continuare,dacă evoluţia nu va mai permite organizarea acestor alegeri, suntem oricând dispuşi să evaluăm”, a susţinut vicepremierul Raluca Turcan.

Citeste si: Dezvăluire șocantă a vicepremierului Raluca Turcan: „Am doi verișori care au murit de COVID-19”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si